Geplaatst in Huis, tuin en keuken

Hond of kat?

In mijn verbeelding zag ik een hond, een jonge herder met gespitste oren. Hij keek mij afwachtend aan. Zijn oren waren gespitst en zijn lijf alert. Ik hoefde het maar te zeggen en hij ging het blijmoedig doen. Met acrylverf heb ik hem op papier gezet.

Het lijkt wel een kat.

Hond of kat, Gekleurde Gedachten, Karien Damen

 

Ik moest meteen denken aan die keer dat ik trots thuis kwam van school. Ik denk dat ik zeven of acht jaar was. ‘Kijk eens mama wat ik gemaakt heb.’ Ik liet haar mijn plakwerk zien. ‘O, wat een mooi poesje heb je gemaakt.’

Het was een hondje.

 

Hond of kat, Gekleurde Gedachten, Karien Damen

 

Een hond is trouw en loyaal, een kat eigenzinnig en op zichzelf. Wat maakt het uit, het past allebei bij mij.

3 gedachten over “Hond of kat?

  1. Voor wat betreft je kunstwerken neig je de abstracte kant op te gaan. Leuk geschilderd. De kat vind ik hilarisch. Zelf hebben wij een poes gehad die zo voorbeeldig was dat er volgens ons geen tweede bestond, maar dit ter zijde. Kort en krachtig verhaal.

    Geliked door 1 persoon

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.