Geplaatst in Huis, tuin en keuken

Gluren naar de buren

Ik hoor opgewonden stemmen in de straat. Is er ruzie of praten ze gewoon hard? Ik kijk vanuit het zolderraam onze straat in. Ik zie niemand. Wel staat verderop een bestelwagen half op de stoep geparkeerd. De alarmlichten zijn aan. Ik doe het licht uit zodat ik beter kan zien wat er gebeurt. Het is weer helemaal stil Op de achterruit van de auto is een logo geplakt. Ik knijp mijn ogen toe maar kan ik net niet lezen wat er op staat. Ik heb al weken mijn lenzen niet in gedaan. Ik ga toch nergens heen. Wacht eens even, ik heb ergens nog een verrekijker liggen. Waar had ik die ook al weer? In het rode kastje beneden. Onder de handschoenen en de sjaals vinden mijn handen het bekende tasje waarin ik de verrekijker bewaar. Ik ren snel weer naar boven.

Dit is toch wel heel erg, dit. Met een verrekijker uit het raam kijken naar wat de buren aan het doen zijn. Zo weinig spannends maak ik mee.

Ik klaag niet hoor. Ik ben gezond en iedereen die mij dierbaar is gelukkig ook. Doordeweeks kan ik gewoon vanuit huis mijn werk doen. Collega’s spreek ik aan de telefoon of we hebben een videochat. De wereld is alleen erg klein geworden. Het nieuws gaat maar over een ding.

De verrekijker heb ik maar weer opgeborgen, te gênant om daar mee te worden betrapt. Ik mag wel van mezelf naar buiten blijven kijken als er wat gebeurt op straat. Dan kan ik gelijk even zwaaien naar de overbuurman die op zijn zolderkamer probeert te werken.

5 gedachten over “Gluren naar de buren

  1. Het is snakken naar nieuws of informatie en hoe klein als het maar niets met het virus te maken heeft. Ik kijk en luister zelf nog maar 1x per dag naar het nieuws want ik kan geen Corona meer horen

    Like

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.