Geplaatst in Nieuws en politiek

De kunst van het bewaren voor ooit

Waar ik naar op zoek was gisteren, weet ik niet meer, maar ik verdwaalde heerlijk in: Mijn oneindige schatkamer voor ooit. Ik bladerde in schriften, pluisde mappen uit en klikte op opgeslagen linkjes. Ik bewaar veel voor later. Ik raak gehecht aan waardeloze prullen. Sla in mijn ogen briljante stukken tekst op voor als ik tijd heb ze te lezen of te gebruiken. Voor mijn collega’s ben ik een bron van kennis want ik heb altijd wel ergens iets bewaard over iets wat jij net nodig hebt of wil weten. Dat is het talent Input in werking. Voor Ooit, maar ooit komt meestal nooit.

Uiteindelijk kwam ik gisteren bij dit gedichtje uit.

Een Zeester

Ik ben een kind,

neergeploft op aarde

op het strand

Een voet in het water

Het schuim kietelt

Einde van een lange warme dag

De zon zit in mijn huid

Het zand in mijn kleren

Wie komt er met mij spelen?

Het water is koud

Meteen herinnerde ik mij het filmpje weer dat ik daarvoor gemaakt had. Het was een huiswerkopdracht voor de Kleine Tiki. Niet dat we een filmpje moesten maken, maar de opdracht was: Voldoening vinden in het kleine.

Voldoening gaf het zeker, het spelen met plaatjes en geluid. Het verwoorden van het gevoel bij een dagje strand en daarin een vaag boetseerwerk een plek te geven: De Zeester. Volgens mij had ik het op Vimeo geplaatst. Het stond er zowaar nog.

Een gedachte over “De kunst van het bewaren voor ooit

 1. Ook hier verschillende verzamelingen uit de loop der jaren.
  Toch probeer ik te ruimen en te legen.

  De herinneringen in mijn hart en hoofd blijven.
  Maar nu probeer ik mijn huis leger te maken.

  Vriendelijke groet,

  Like

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.