Geplaatst in fietsen, Huis, tuin en keuken, Werk

Op de fiets werkt beter

Recht door begint de bebouwing van Den Haag, rechtsaf gaat de weg verder de polder in. Voor mijn gevoel moet ik dus rechtdoor. Ik stap van mijn fiets om mijn routebeschrijving te bekijken, voor de zekerheid. Nee, ik moet toch echt rechtsaf. Maar waarom sta ik eigenlijk hier in de polder? Dat komt zo.

Ik doe mee aan de fietsactie van de regio Haaglanden. Want wie regelmatig fietst naar het werk is net zo fit als een college die vijf jaar jonger is. Tussen 1 mei en 31 oktober telt elke fietskilometer van en naar het werk mee voor een goed doel. Dit jaar zijn dat de Stichting Vrienden van Effatha, zij steunt een project voor dove kinderen op Bali en het Oranje fonds dat er een project voor ouderen mee wil steunen.

In 2014 had de actie 2.614 deelnemers die samen meer dan 2,33 miljoen kilometer fietsten tussen hun woning en werkplek. Deelnemers hebben hierdoor ruim € 14.000 bij elkaar gebracht voor het goede doel.

Het werkt heel simpel. Je geeft op hoeveel kilometers je denkt te gaan fietsen en vervolgens hou je bij hoeveel je echt fietst. Ook kun je zien hoe goed je collega’s het doen. Vorig jaar zat ik in de top tien van mijn werkgever.
Dit jaar moet ik voor mijn werk regelmatig in Leidschendam zijn voor een vergadering. Dat betekende dat ik met de auto naar het werk ging en van daar uit naar Leidschendam. Dat ging wel van mijn fietskilometers af, zo ging ik de top tien niet halen.

Daarom sta ik dus in die polder. Ik stap weer op mijn fiets. Al gauw buigt de polderweg af en fiets ik onder de snelweg door. Aan de andere kant van het viaduct ligt Leidschendam. De Venestraat is afgesloten. Ik volg de omleiding voor fietsers, maar raak het spoor bijster. Dan roept iemand mijn naam. Het is Aline die naar dezelfde vergadering gaat en net de bus is uitgestapt. We lopen samen naar het raadhuis.

De reis naar huis na de vergadering verloopt probleemloos. Het is heerlijk weer en als ik onze straat in rij hangt de vlag uit. De kinderen van de buren zijn geslaagd voor hun examen.

Op de fiets werkt beter

 

 

Een gedachte over “Op de fiets werkt beter

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.