Geplaatst in Boeken

Mijn boek komt uit

Suzy zoekt een huis, zo heet mijn eerste kinderboek. Suzy is een krab en woont in de Noordzee. Op een noodlottige dag wordt haar huisje verwoest. Samen met haar vriend, zeeslak Vincent, gaat ze op zoek naar een nieuw huis om in te wonen. Wat zal het worden een slakkenhuis, een scheepswrak of een mosselschelp?

Binnenkort kun je het allemaal lezen. Eind februari staat het boek, als alles goed gaat, in de webshop van boekscout.

Ergens in de zomer van 2014 ben ik aan mijn boek begonnen. In het begin wist ik nog niet dat het zich onder water afspeelde. Dat kwam gaandeweg, ik heb geschreven, voorgelezen, herschreven, voorgelezen en nog eens herschreven. De tekeningen volgden het verhaal op de voet. Soms lukte het direct om de avonturen goed weer te geven en soms werd het niks. Iemand was zo lief een eerste versie van het boek voor te lezen in haar klas.

Leuk verhaal juf, maar dat slakkenhuis lijkt wel een drol.

Begin 2015 stuurde ik mijn complete verhaal naar uitgevers. Ik kreeg beleefde afwijzingen. Nog maar eens herschreven, show don’t tell, en een nieuw slakkenhuis getekend. Daarna wist ik het niet meer.

Suzy zoekt een huis, gekleurde gedachten

Het lag te verstoffen totdat ik half december deze advertentie zag:

Jij bewaart een geheim. Jouw boek is klaar, en wij willen heel graag weten hoe het afloopt. Goeie kans dat jij een verborgen talent bent. Stuur ons je manuscript toe!

Ik vond dat zo bemoedigende dat ik meteen heb gereageerd. Ik werd uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek samen met andere schrijvers in spé. De beoordeling van onze manuscripten werd voorgelezen. Ik voelde me alsof ik bij de uitreiking van de libris literatuur prijs was. Nog een paar weken en dan kan ik mijn eerste boek vasthouden.

 

Auteur:

Karien Damen woont in Zoetermeer. Ze is gek op op voorlezen. Soms lukt het haar niet om zich aan de tekst te houden. Vooral als het een beetje saai is. Dan verzint ze er van alles bij. Daarom is ze zelf verhalen gaan schrijven. 'Suzy zoekt een huis' is haar eerste kinderboek. Op haar wekelijkse blog Gekleurde Gedachten schrijft Karien over wat ze tegenkomt in het dagelijkse leven en waar ze zich over verwondert. www.kariendamen.com

14 gedachten over “Mijn boek komt uit

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.