Geplaatst in Huis, tuin en keuken

Diamanten

Corry en Jan hoeven niets meer af te spreken. Corry maakt het boodschappenlijstje. Jan sjouwt de zware tassen naar binnen, tegenwoordig de lift in. Corry schrijft de verjaardagskaarten voor familie en vrienden. Jan betaalt de rekeningen, tegenwoordig digitaal. Corry verwijdert de verdorde bloemen. Jan veegt het terras, tegenwoordig het balkon.

Straks komt de burgemeester langs. Ze zitten er helemaal klaar voor. De fotograaf van de krant is er al. Corry werpt een blik op haar man naast haar. Met haar rechterhand strijkt ze zijn boordje glad. ‘Je hebt je niet goed geschoren, er zitten nog haartjes onder je kin,’ sist ze in zijn oor. Jan staat op en schuifelt naar de badkamer.

bruidspaar

Auteur:

Karien Damen woont in Zoetermeer. Ze is gek op op voorlezen. Soms lukt het haar niet om zich aan de tekst te houden. Vooral als het een beetje saai is. Dan verzint ze er van alles bij. Daarom is ze zelf verhalen gaan schrijven. 'Suzy zoekt een huis' is haar eerste kinderboek. Op haar wekelijkse blog Gekleurde Gedachten schrijft Karien over wat ze tegenkomt in het dagelijkse leven en waar ze zich over verwondert. www.kariendamen.com

5 gedachten over “Diamanten

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.