Geplaatst in Boeken, Kunst en Cultuur

Van zoete meren en bruisende woorden #WINACTIE

Van zoete meren en bruisende woorden, zo luidt de titel van een verzamelbundel van de Werkgroep Proza, van de Zoetermeerse bibliotheek. Deze bundel werd vandaag feestelijk gepresenteerd in diezelfde bibliotheek. Dat paste natuurlijk perfect bij het thema van dit jaar van Nederland Leest; de mooiste korte verhalen.
Precies om twaalf uur kreeg ik, net als de andere auteurs, mijn exemplaren van de bundel overhandigd. Het eerste wat ik deed was bladeren totdat ik mijn eigen verhaal had gevonden. Het ziet er prachtig en heel professioneel uit. Dat geldt trouwens voor de hele bundel. Naast spannende, grappige en ontroerende verhalen bevat het ook nog leuke schrijfoefeningen en tips.

Suzy zoekt een huis

De Werkgroep Proza is onderdeel van de schrijversschool Zoetermeer en een initiatief van Bibliotheek Zoetermeer. De Werkgroep Proza bestaat uit mensen van alle leeftijden. Maandelijks komt de werkgroep in de Hoofdbibliotheek samen om elkaars korte verhalen en boeken in wording te bespreken. Met de feedback die we van elkaar krijgen brengen we onze teksten op een hoger plan. Zo zit er in mijn verhaal over Suzy de krab veel meer dialoog dan in mijn oorspronkelijke tekst. Dankzij de werkgroep kreeg ik in de gaten dat ik mijn verhaal veel spannender kon maken door minder te vertellen en meer te laten zien.

We leren dus veel van elkaar en vinden het vooral heel inspirerend om het met andere schrijfliefhebbers over ons schrijfwerk te hebben. Ben je een Zoetermeerse schrijver in de dop en wil je meer maken van je schrijfwerk, kijk dan op de website van de bibliotheek. Je kunt natuurlijk ook eerst onze bundel lezen. Hij is via mij te koop voor 10 euro, geef bij contact je mailadres op en geef aan dat je de bundel wil kopen.

Je kunt ook een exemplaar van de verhalenbundel winnen door de onderstaande vraag juist te beantwoorden voor zondag 8 november 2015. Onder de goede inzendingen verloot ik een boekje.

Inzending gesloten: De winnaar is bekend

Als je het antwoord denk te weten vul dan het formulier op WINACTIE in, anders kan ik je de eventuele prijs niet uitreiken.

 

8 gedachten over “Van zoete meren en bruisende woorden #WINACTIE

  1. Mooi resultaat zo’n verhalenbundel na al onze schrijfperikelen van de afgelopen jaren.
    Wat leuk zo’n win actie!
    Ik kijk uit naar jouw boek over Suzy en de krab 😉

    Geliked door 1 persoon

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.