Geplaatst in Huis, tuin en keuken, Mode, Reizen

Gooi geen oude schoenen weg als je nieuwe hebt

Welke schoenen zal ik aantrekken? Het is meer dan dertig graden en we gaan wandelend naar de bakker in het dorp ongeveer vier kilometer verder op.

De hele week loop ik al op mijn slippers. Als ik ze niet draag kun je inmiddels zien waar de banden van de slippers mijn voeten bedekken. De rest is bruin gekleurd door de zon. Maar op mijn slippers door een bos wandelen met zanderige paden lijkt met niet zo’n goed idee. Het zand zal langs mijn voeten schuren en ik voel de blaren al die daardoor onder diezelfde banden zullen ontstaan.


 

slippers


Mijn nieuwe sneakers dan maar? Nee, die hebben veel te dunne zolen. Elke dennenappel en elk steentje op het bospad voel je daar door heen.


 

IMG_0299


Dan blijven alleen mijn wandelschoenen nog over. Daarmee kan ik elk pad aan dus ook een rul bospaadje. Alleen, ik moet dan ook mijn dikke wandelsokken aan. Geen aantrekkelijke gedachte bij deze hoge temperaturen.


 

wandelschoenen


Ineens denk ik aan mijn oude sneakers. Die zaten als gegoten. Je kon aan de vorm zien dat ze aan mijn voeten hoorden. Zonder pardon heb ik ze in de prullenbak gegooid nadat ik nieuwe had gekocht. Ik heb er niet eens een foto van gemaakt.


 

No photo available


Met een zucht van spijt trek ik mijn wandelschoenen aan. Op de heenweg voel ik iets knellen op mijn achillespees rechts. Ik maak mijn veter los en voel of er iets dubbel zit. De schoen voelt glad van binnen, ik trek mijn sok een eindje op. Het helpt niet en het knellen wordt uiteindelijk het branden van een blaar. Als ik op de terugweg bij het nemen van een hellinkje dan ook nog mijn tenen voel, denk ik opnieuw aan die oude sneakers. Hoe lekker zacht de binnenzool was en hoe koel mijn voeten er in bleven.

Gooi geen oude schoenen weg als je nog geen nieuwe hebt, is een verstandige raad. Maar nog beter is het om je oude schoenen pas weg te gooien als je nieuwe oud zijn.


 

9 gedachten over “Gooi geen oude schoenen weg als je nieuwe hebt

  1. Da’s een bekend probleem ja. Ik had ook wel eens de neiging om een boswandeling op mijn sandalen te gaan maken, maar liep dan voortdurend steentje en stokjes te verwijderen. Dus gaan zelfs bij 30+ graden gewoon de hoge wandelschoenen aan. Ik zal ze dan ook zeker en vast niet weggooien wanneer ik andere heb ๐Ÿ™‚

    Geliked door 1 persoon

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.