Geplaatst in Huis, tuin en keuken, Reizen

Drie redenen waarom kamperen goed voor je is

Gevoel van vrijheid

Kamperen vind je helemaal niets of je bent enthousiast. Ik ben een enthousiasteling, kamperen betekent voor mij vrijheid. In een vorig leven was ik vast een nomade. Met de tent achterop de fiets op waren maar twee vragen belangrijk: wat eten we vanavond en waar slaap ik? Dat was spannend, soms te spannend. Een keer waren we zo ver van de bewoonde wereld dat ons avondmaal bestond uit een restje macaroni met ketchup en oud brood. Dat was zo ongeveer wel het ergste. Normaal gesproken was ik helemaal in mijn element als ik met mijn ene brandertje, zittend op de grond met allerlei ingrediënten om me heen een maaltijd toverde.

Ongemerkt de mensheid bestuderen

Nu we met een caravan op pad gaan zijn we honkvaster geworden. Een caravan kun je nu eenmaal niet overal neerzetten. Daarmee is wel een andere charme van het kamperen op de voorgrond gekomen.

Die charme is het observeren van de andere kampeerders. Dat doe ik graag, ik durf daar gerust voor uit te komen, de hele camping doet het. Dat blijkt wel uit het feit dat als er iets mis gaat, een auto die wegrolt omdat je vergeten bent de handrem er op te zetten, of dat je de tent niet goed opgezet krijgt, er direct  van alle kanten hulp komt aanrennen.

Om gaan met de elementen

Ik volg buienradar, buienalarm, weather.com en weer online op de voet. Alle seizoenen kunnen in één vakantie voorbijkomen. Een echte kampeerder is daar ook op voor bereid. Dikke truien, rubberen laarzen, korte broek en zonnenbril. Alles gaat mee. De storm van vorige week zaterdag was ongeveer wel het ergste wat ik heb meegemaakt. De haringen vlogen uit de grond en ons huisje stond te schudden. Ineens vond ik kamperen niet meer zo leuk. De harde wind bleef nog dagen aanhouden. Het had één voordeel, muggen vliegen kunnen niet landen bij harde wind.

 

mug
ex mug

 

12 gedachten over “Drie redenen waarom kamperen goed voor je is

  1. Een bekend verschijnsel, Karien om van de tent over te stappen naar een caravan. Lekker luxe en zo. Wij deden het ook, maar na een jaar verkochten we de caravan weer, omdat het voor ons toch te ver af stond van het in de natuur zijn met een tent. Nu kamperen we weer, maar dit jaar uitsluitend vanuit ons behaaglijke huis (en bed) in onze nieuwe woonplaats Dwingeloo. Is ook zo gek nog niet 😀
    En ja, zo’n storm – ondanks alle impact die het heeft, is het altijd weer een belevenis op zich, die razende elementen.

    Geliked door 2 people

  2. Kamperen is dus niet echt iets voor mij haha. Ik hoef ook geen luxe en ik zit ook graag dicht bij de natuur, maar dan wel graag in een leuk huisje ofzo 😉 Al moet ik zeggen dat ik wel mooie kampeermomenten heb gehad en ik zou het ook zeker nog eens doen, maar liever niet langer dan 2 nachten 😉

    Geliked door 2 people

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.