Geplaatst in Huis, tuin en keuken, Werk

Goed bezig in Zoetermeer

Januari was bij ons op het werk de gezondheidsmaand. Ik geef het direct toe, niet bijster origineel. Met het begin van het nieuwe jaar barst iedereen van de goede voornemens en initiatieven. Maar het werd een verrassend leuke maand op kantoor met allerlei mooie activiteiten en ook nog wat blijvertjes.

Betutteling

Op de eerste werkdag van het jaar hadden de organisatoren van de gezondheidsmaand in alle vroegte de bureau’s op stahoogte afgesteld. Gemopper alom op de maandagochtend, over betutteling, over al dat werk om je bureau weer op normale hoogte te krijgen. Stiekem gegniffel over de brutaliteit, er was wel een statement gemaakt.

Yoga met fruit

Wat kregen we daarna allemaal voorgeschoteld? Lezingen over van alles wat met duurzame inzetbaarheid van medewerkers te maken heeft. Plezier in je werk, inzet van talent en ervaring op de juiste plek, gezondheid en psychisch welbevinden. Medewerkers sport die normaal in de wijken aan het werk zijn, organiseerde sport en spelactiviteiten in de kantoorruimten. Andere collega’s namen ons mee voor een lunchwandeling langs kunst of de natuur in de stad. Je kon aan yoga doen en er was de hele maand fruit.

De enige reis die de moeite waard is,

voert naar jezelf,

op zoek naar de de oorspronkelijke stem van je hart

Susanne Tamaro

En ik?

Mijn bijdrage was een half uurtje ontspannen voor collega’s. Ik gebruikte daarvoor de handenmeditatie zoals ik die op de Kleine Tiki heb geleerd. Thuis had ik wel geoefend of alles wat ik wilde doen in een halfuurtje paste. Het klopte tot en met een afsluitend muziekje, een nummer van Stef Bos: De taal van mijn hart.

Blijvertjes

Het fruit op kantoor smaakte naar meer. Dit is niet het enige een blijvertje voor de rest van het jaar. Samen met een collega ga ik voor de zomer nog een reeks van ontspanningsmomentjes aanbieden. Elke keer wat anders. Ook de lunchwandelingen krijgen een vervolg. Elk seizoen heeft zijn charme.

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.