Geplaatst in Mijn tante Hetty

Mijn tante Hetty deel 10, Fanta

Dit is een fragment van mijn nieuwe verhaal. Onder het fragment staat een samenvatting. Wordt vervolgd.

Als ik wil antwoorden, doet Victor zijn vinger voor zijn mond. ‘Ik heb dorst,’ zegt hij dan. ‘Zullen we wat gaan drinken in de keuken?’ Vol vragen loop ik achter hem aan de trap af naar de keuken. Waarom wil Victor ineens naar de keuken en waarom moet ik mijn mond houden? Denkt hij soms dat we gefilmd worden? Of misschien zelfs afgeluisterd?

‘Wat is dat voor een camera?’ vraagt Victor als we in de keuken zijn.
’Die is van het alarmsysteem. Als iemand het raam probeert open te breken gaat er beelden naar de centrale. Hij werkt alleen als het alarm aan staat.’
‘Weet je dat zeker? Het is een makkelijke manier om te zien welke wachtwoorden iemand intypt’
‘Jij zoekt ook overal wat achter.’
‘Ja, en jij ziet de wereld aan voor een glaasje Fanta.’
’Je wilde wat drinken.’ Ik loop naar de koelkast om limonade te pakken. ‘Er is alleen maar cola.’
‘Dat is ook goed. Zijn er nog meer camera’s?’
‘Bij de tuindeuren en bij de voordeur.’
We lopen zwijgend door het huis om de camera’s te inspecteren. Ze lijken onschuldig.
‘Kunnen we ze niet afplakken?’
’Nee, dat hebben ze meteen in de gaten. We gaan dat bureau boven gewoon een beetje anders zetten.’
‘En wat moet ik dan tegen tante zeggen.’
‘Dat dat beter is voor haar ogen, nu kijkt ze tegen het licht in.’
’Wow, je hebt echt overal een antwoord op.’

Weer boven draaien we het bureau een kwartslag. Dat valt nog niet mee want het is een zwaar houten geval met van die lades er aan vast. Als het eindelijk is gelukt, vind ik het wel mooier. Het lijkt zo meer op kantoor. Ik hoop dat tante er ook zo over denkt. Victor gaat direct weer achter de computer zitten.
‘Zal ik eens uitzoeken wie er achter de hack zit?’
’Nee, we hebben al genoeg gedaan. De computer is beveiligd. Tante heeft geen probleem meer, klaar.’
‘Wil je dan niet weten waar ze naar op zoek waren?’
Nee, ze kunnen er niet meer bij, dat is genoeg.’
’Hoe dom kun je zijn.’ Victor kijkt me boos aan.
‘Nee, weet je wat echt dom is, aandacht trekken van boeven.’
‘Dan moet je het zelf maar weten.’ Hij slaat met zijn handen op het bureau. Staat op, stampt de trap af en loopt dan zo het huis uit.

En nu zit ik al tijdje alleen in de keuken. Ik was niet aardig tegen Victor. Hij wil  alleen maar helpen, maar ik vind het gewoon gevaarlijk. Het is stil in huis en ik heb honger. Waar blijft tante toch? Ik kan me niet herinneren of ze gezegd heeft dat ze later thuis zou komen. Op mijn mobiel zie ik dat het al zes uur is geweest. Ik toets haar nummer in. Ergens in huis klinkt een bekend liedje. Het lijkt of het uit uit de woonkamer komt. Als het liedje is afgelopen bel ik nog een keer. Het geluid komt uit de bank. Tussen de kussens vind ik een mobiel. Tante is weer eens haar telefoon vergeten. Dan gaat mijn eigen telefoon. Het is Victor.
‘Ik moet je iets laten zien, kun je hierheen komen?’
‘Tante is nog niet thuis en ik maak me een beetje zorgen.’
‘Misschien wil ze gewoon iets afmaken. Dat kan toch? Dit is belangrijker, kom je?
‘Kun je niet hierheen komen?
‘Nee, ik moet op mijn broertje passen.’
’Oké, ik schrijf even een briefje en dan kom ik.’

Samenvatting: Het is zomer. Ik ga logeren bij tante Hetty. Mijn moeder moet namelijk naar Katmandoe. Daar ligt mijn vader in het ziekenhuis nadat hij gered is op de Lhotse een bergtop naast de Mount Everest. Mijn vader is alpinist. Ik kan niet mee want ik zit in de laatste schoolweken voor de zomervakantie.
Tante Hetty is advocaat en eigenlijk is ze de tante van mijn moeder. Ze is niet getrouwd, rookt en drinkt als een ketter. Mijn moeder blijft maar weg en de schoolvakantie begint.
Ik verveel me. Ik staar in het scherm van de computer en het lijkt me uit te nodigen. Een jongen verschijnt in beeld en nodigt me uit de virtuele wereld in te stappen. Ik wil dat helemaal niet totdat blijkt dat tante Hetty in gevaar is. Iemand uit de onderwereld heeft het op haar gemunt. Ik stap toch de virtuele wereld en samen met de jongen, die Victor heet, ontmasker ik de misdadigers.

Een gedachte over “Mijn tante Hetty deel 10, Fanta

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.