Geplaatst in Huis, tuin en keuken, Recepten

Na zonneschijn komt regen: tomatensoep

Vandaag schijnt de zon en het ziet er naar uit dat dit mooie nazomerweer nog enkele dagen aanhoudt. Een cadeautje na weken met slecht weer en aanhoudende regen. Ik ga er van genieten want de regen komt terug, zeker weten. Voor als het zo ver is, wat tips om een herfstdepressie te overleven.

Fleur

Vrolijk van buiten maakt vrolijk van binnen. Ik heb een knalrode zregenuidwester gekocht, zo een die je met een touwtje kunt vastzetten op je hoofd. Ik vond hem op de site Happy Rainy Days. Twee Amsterdamse vrouwen waren niet tevreden over het aanbod aan regenkleding en zijn toen zelf een webshop begonnen met praktische regenkleding in vrolijke kleuren. Laat de storm nu maar komen.

Kleur

Geniet van de herfstkleuren in het bos of park want ook natgeregend zijn ze prachtig. Tegen onze muur bij de voordeur heb ik een wilde wingerd geplant. Ongeveer twee weken in de herfst staat hij in vuur een vlam. Ook al ben ik tot op draad natgeregend, dit plaatje tovert een glimlach op mijn gezicht. Kalebassen en pompoenen kun je nu overal kopen. Ze hebben de zon voor je vastgehouden, mooi voor op het balkon of in de tuin.

IMG_0160

Geur

Zet bij thuiskomst gelijk het theewater op. Hang je natte goed te drogen en wrijf jezelf warm met een handdoek. Ondertussen kookt het water en met een speciale kruidige thee laat je de herfst naar binnen geuren. De kaarsje kunnen ook weer aan, want de dagen worden merkbaar korter.

 

Warmte

Casa el Morro LanzaroteBeleef je vakantie nog een keer door je foto’s te sorteren. Misschien kun je er een mooi digitaal fotoboek van maken. Er zijn verschillende gebruiksvriendelijke programma’s beschikbaar. Kijk maar eens naar deze test. Het mooie is dat je over een paar dagen een pakje in je brievenbus hebt om nog eens te genieten.

Smaak

Als je dan een beetje opgedroogd bent is het tijd voor het koken van een simpele tomatensoep, warm van smaak en kleur.

Ingrediënten
1 ui
Scheutje vloeibare margarine of olijfolie
2 bouillon blokjes
1 blikje tomatenpuree
1 kilo tomaten
1 winterwortel
Scheutje ketjap, stroop of gemberhoning
Verse tijm (of tuinkruiden uit een potje)
1 liter water
Halve liter magere melk
Staafmixer


Snij alle groenten en de ui klein. Fruit de gesneden ui in de margarine of olijfolie in de pan waarin je soep gaat bereiden. Als de ui goudgeel is voeg je tomatenpuree toe. Na 2 minuten draai je het vuur wat lager. Voeg de gesneden wortel en tomaten toe. Roer het mengsel door elkaar. Voeg vervolgens hetwater, de melk en de bouillonblokjes toe. Om de soep zoeter te maken voeg jeeen scheutje ketjap, stroop of gemberhoning toe. Breng alles aan de kook. Laat de soep zo ongeveer 20 minuten koken. Pureer daarna met de staafmixer de soep tot er een glad mengsel ontstaat. Garneren met de tijm of de tuinkruiden en smullen maar.

	

3 gedachten over “Na zonneschijn komt regen: tomatensoep

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.