Geplaatst in Nieuws en politiek

Vierhonderd keer: Feest

Zoiets schrijf je voluit. Vierhonderd keer heb ik een verhaal voor mijn blog geschreven in ongeveer tien jaar tijd. Verhalen over wat ik in een week meemaak, gelezen heb of me over verbaas, soms gaat het over mijn werk en een enkele keer heb ik het verzonnen.

Mijn eerste verhaal publiceerde ik in 2012. Het ging over schoenen. 

Schoenen die langer leefden dan hun eigenaar. Nilgun Yerli vertelde in een voorstelling dat als in Turkije iemand overlijdt, je zijn of haar schoenen buiten bij de deur zet. Er komt altijd wel iemand langs die de schoenen kan gebruiken. De schoenen van de overledene lopen zo met de nieuwe eigenaar als het ware een nieuw leven tegemoet.

Mijn vader was net overleden en daarom vond ik dat een mooie gedachte. Nilgun Yerli blijkt weer terug te zijn in Nederland en is in 2023 te zien in de theaters met Tinderella. Ik ga eens kijken of ik een kaartje kan bemachtigen.

Het meest gelezen verhaal is: Hoe maak je een rondeel? Bijna 1600 keer werd het aangeklikt.

“Mijn allereerste rondeel gaat over mijn vader. Hij was zacht als een beer en stevig als een boom. Dat voelde ik als hij me omhelsde. Zijn liefde voor ons kinderen was zonder voorbehoud. Je was goed zoals je was. Het is vandaag alweer twaalf jaar geleden, papa ik mis je.”

Daarna volgt: Een beetje sterven, dat is 1324 keer gelezen.

“Afscheid nemen is een beetje sterven; sterven aan dat waarvan men houdt. Men laat een beetje van zichzelf achter in ieder uur en elke plaats.”

Maar hé, het was mijn bedoeling om een feestelijk verhaal te maken. Dus type ik in mijn eigen zoekbalk het woord: Feest.

Verrassing, ik kom uit bij mijn honderdste blogpost, waarin mijn vader opnieuw opduikt.

“In het toilet van de kajuit kijk naar mezelf in de spiegel. Ik duw mijn kin naar voren en trek een grijns, zoals mijn vader kon doen. Kijk daar is gelijk mijn vader. Goedemiddag pap, wat lijkt je dochter op jou. Jammer dat je er niet bij bent.”

En er is een cadeautje bij in 2014

Gratis E-book

2 gedachten over “Vierhonderd keer: Feest

  1. Het loont de moeite om af en toe je blog geschiedenis na te lopen. Ik beloof het me zeker al een jaar dit te doen, maar de verhuizing, de hete mooie zomer en de perikelen van afgelopen maand gooiden roet in het eten. Toch maar aan beginnen binnenkort

    Like

    1. Het gaf mij nieuwe energie om eens in de oude zooi te duiken. Ik had het ook kunnen hebben over trouwe volgers, volgens mij is dat ook al weer heel wat jaartjes in ons geval. De schrijfcursus bij het CKC heeft mij echt op weg geholpen.

      Like

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.