Geplaatst in Huis, tuin en keuken, Kunst en Cultuur

The Upside of Lockdown

Een zes woorden verhaal, ik ben er nooit aan begonnen. Het beroemdste zes woorden verhaal is hartverscheurend en zo volmaakt dat het mij intimideerde. Dat kon ik nooit evenaren.

Ernest Hemingway, een Amerikaanse auteur,  schreef ooit:

“For sale: baby shoes. Never worn”.

Tot ik van de week uitgenodigd werd door mijn oude school: De Kleine Tiki,Kl om een kunstwerkje te maken rond een zes woorden verhaal:

I discover the upside of lockdown

Sinds maart 2020 is het woord ‘lockdown’ niet meer weg te denken uit onze woorden. Niet alleen het woord heeft zijn intrede gedaan, ook de lockdown zélf is overal voelbaar en brengt op vele fronten veranderingen en vernieuwingen met zich mee.

De bedoeling van het kunstwerkje is in woord en beeld te laten zien wat mijn persoonlijke Upside was van de Lockdown. Of de jouwe, want iedereen kan meedoen, ook kinderen. Alle bijdragen worden samengevoegd tot een groot kunstwerk. 

Je maakt kans op een hele fijne (maar nog geheime) verrassing. 

Ik heb herontdekt hoeveel genoegen ik beleef aan het het maken van iets van bijna niets. Het begon met mondkapjes. Die waren in het begin schaars en het nut werd betwijfeld. Dan maak je ze toch zelf, voor jezelf maar ook voor anderen. Dat was de sfeer. Ik stofte mijn naaimachine af en ging aan de slag met restjes bewaard voor ooit, nu dus. Leerde een nieuwe techniek, hoe je een naadje messcherp recht kunt krijgen. Daarna kwamen er kussentjes op de tuinbanken, een prachtige jurk voor mijn nichtje. Mijn nieuwste project is een culotte voor mezelf. Alleen het garen is nieuw gekocht, in de supermarkt, dus dat mag. 

Maar ik dwaal weg van mijn zes woorden verhaal. 

Stof

Naald op en neer

Pasklaar

3 gedachten over “The Upside of Lockdown

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.