Geplaatst in Boeken, Huis, tuin en keuken

Gelukkig kan ik lezen

Er gebeurt niet zo veel, daarom doe ik ook niet veel. Alles lijkt zinloos want kan later ook nog. In januari kregen we nog tips om de moed erin te houden. Deze maand hadden we een week lang een prachtige winter en nu schijnt de zon en is de lente voelbaar. Waarom zeur ik dan?

Gelukkig kan ik lezen. Een paar weken geleden was er een verfilming van Far from the Madding Crowd van Thomas Hardy op tv. Voor mijn lijst Engels had ik ooit Tess of the d’Urbervilles, gelezen. Ik herinnerde me mijn verbazing over hoe modern dat boek leek, vol pittige dialogen en een opmerkelijke heldin. Maar een film steeds onderbroken door reclame, daar had ik geen zin in. In de online bibliotheek vond ik een Nederlandse vertaling: Ver weg van het stadsgewoel. Opnieuw mooie dialogen en geestige portretten van de dorpsbewoners, maar ook kleurrijke beschrijvingen van het Engelse landschap. Die had ik vroeger vast overgeslagen. Nu brachten ze me in een andere, veel langzamere wereld. Helaas het is uit.

Gelukkig vond ik nog een boek op mijn iPad: Op het geniale af van Benedict Wells. Een roadmovie op papier. Ik ben ondertussen met de hoofdpersoon Dean en met Grover en Anne May in Los Angeles aangeland. Meer vertel ik er niet over.

De bibliotheek heeft nog veel meer in de aanbieding. Die in Zoetermeer organiseert ter gelegenheid van de boekenweek op 11 maart een online ontmoeting met schrijver, columnist en televisiepresentator Özcan Akyol. Hij vertelt over zijn autobiografische debuutroman Eus en hoe het hem verging als mens en als schrijver. Hoe hij zich staande probeerde te houden, thuis en in de maatschappij en hoe hij daardoor in een identiteitscrisis belandde.

In het kader van Zoetermeer schrijft staan een aantal leuke schrijfoefeningen klaar en is er een haast eindeloze lijst met tips voor thuis.

Gelukkig ben ik weer op gang gekomen. Wat doe jij om de moed er in te houden?

Een gedachte over “Gelukkig kan ik lezen

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.