Geplaatst in Huis, tuin en keuken, Werk

Het is best te doen

Morgen is het al weer twee weken dat ik samen met collega’s meedoe aan een stappenchallenge. Elke dag 10.000 stappen. Dat leek veel, maar het is best te doen. Het seizoen toont zijn pracht en tot nu toe is het weer zacht en redelijk droog. Wie is er bang van een buitje?

Je wordt er alleen een beetje vreemd van. Normaal zou ik gedacht hebben WTF is hier gebeurd. Nu denk ik alleen maar: Hoeveel stappen levert het opruimen op?

Op een avond had ik op 60 stappen na, een mooi rond getal als uitkomst. Ik heb nog drie rondjes rond de tafel gelopen.

Of, hoewel je weet dat het volkomen nutteloos is, blad van je gazon vegen. Drie dagen werk en sinds vanmiddag ligt het weer helemaal vol.

Maar je komt al dwalend op onverwachte plekken. Zo kwamen we op een zondagmiddag uit op de oude begraafplaats in Hellendoorn. Dit is een gerestaureerd baarhuisje. Je begrijpt, om opgebaard te worden.

En ziet heel veel moois. Wat dacht je van deze zonsopgang met een beetje mist? Verder niemand die al op weg was. Ik werd er stil van.

En de zonsondergangen natuurlijk.

We houden elkaar in beweging, door ervaringen te appen, elkaar op te peppen. Soms kan het ook in het echt. In Zoetermeer kreeg ik van een lieve collega een sightseeing tour.

2 gedachten over “Het is best te doen

  1. Het stappenplan zorgt voor mooie foto’s dat is zeker. Ik be(s)trap me erop extra tochtje naar de kliko in de tuin te maken onder het mom van dat zijn weer een aantal stappen. Tot nu toe haal ik sinds april elke dag de 10 duizend stappen

    Geliked door 1 persoon

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.