Geplaatst in Huis, tuin en keuken, Maak je zelf beter

Beloofd is beloofd

Zes weken lang ga ik elke dag tienduizend stappen zetten. Ik heb me een paar weken geleden enthousiast ingeschreven voor een stappen-challenge met collega’s. Virtueel gaan we elf steden aandoen. Ik ben best wel sportief en nu ik niet meer fiets naar mijn werk, is leek me dit een leuke uitdaging. Ik schrijf me in op een website en krijg een nummer als deelnemer. Als het zo ver is kan ik daar mijn stappen invullen. 

Voor de grap zeg ik dat ik alvast ga oefenen. De anderen in mijn team zeggen dat ook te gaan doen. Maar zij klinken serieus, waarom eigenlijk?

Welke rondjes zal ik gaan lopen en hoe ga ik de stappen tellen? Ik vind een stappenteller op mijn telefoon. Het eerste rondje is ons vertrouwde rondje door het bos. Na een half uur wandelen ga ik op een bankje zitten en open verwachtingsvol de stappenteller. Het zijn nog maar 4000 stappen die ik gezet heb. Tienduizend stappen is een uur flink wandelen, elke dag. Hoe ga ik dat voor elkaar krijgen? Want beloofd is beloofd. Soms zullen het twee wandelingen worden op een dag. De stappen die ik de rest van de dag zet, tellen ook mee. Morgenochtend gelijk te voet boodschappen doen en niet vergeten mijn telefoon mee te nemen.

8 gedachten over “Beloofd is beloofd

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.