Geplaatst in Huis, tuin en keuken

Ik ben nog niet dood

Van de week dook hij weer op. Het scheiden van de risicogroepen van de rest van de inwoners van ons land, zou enorm helpen bij het bezweren van de Coronacrisis. Alle zestig plussers ophokken zodat de economie gewoon door kon draaien. 

Alsof ik geen bijdrage meer lever. Zestig plussers zijn allemaal omaatjes die niets anders hebben in het leven dan kopjes thee drinken met kleinkinderen. Ik ben helemaal geen oma. Wat is er trouwens mis met oma zijn? Oma’s en opa’s hebben een belangrijke rol in de opvoeding, ze hebben meer geduld en kunnen beter relativeren. Kinderen die veel omgaan met ouderen ontwikkelen zich sociaal beter. In teams op het werk, zie je dit terug in de verhouding tussen jongere en oudere collega’s. Van de week werd het nog tegen me gezegd: “Hoe doe je dat toch? Als ik denk: hier komt niets van terecht en jij ernaar kijkt, is het ineens een simpel probleem.”

Een flink eind wandelen, maakte me weer blij. Ik zag zoveel moois. Door het natte weer zie je nu overal paddenstoelen. Het was onbegonnen werk om ze allemaal op de foto te zetten. De herfst hoort dus ook gewoon bij het leven.

4 gedachten over “Ik ben nog niet dood

 1. Ik ben een zestig-plusser met gezondheidsproblemen. Ik heb geen kinderen en ben dus ook geen opa. Werken die ik niet meer. Maar met allerlei vrijwilligerswerk ben ik nu drukker dan dat ik ooit ben geweest.

  Tja, er wordt veel geroepen en beweerd.

  Laat ik maar verder niks meer zeggen.

  Mooi blog!

  Stille groet,

  Geliked door 1 persoon

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.