Geplaatst in Huis, tuin en keuken

Wat zal ik met je doen?

De zon in de laatste weken van augustus hebben je wangen rood gekleurd. De tak die jou droeg, boog helemaal door en lag bijna op de leuning van de tuinbank. Ik voelde van de week of je nog goed vastzat. Het zou zonde zijn als je op de grond terecht zou komen als voer voor insecten. Gelijk liet je los en lag je zwaar in mijn hand.

Een appel valt niet ver van de boom

Glanzend, stevig en rijp, terwijl je broertjes verschrompeld zijn in deze hete zomer. Elke avond heb ik mijn kleine appelboompje water gegeven in de hoop dat jij tot een echte appel zou uitgroeien.

One Apple a day keeps the doctor away

En nu lig je hier, wat zal ik met je doen? Ik kan je in een salade verwerken met bijvoorbeeld rode bietjes of in een stoofschotel, maar dan kom ik er niet goed achter hoe je smaakt. Want wat voor appel ben je eigenlijk? Zacht zuur en erg sappig. Je schil is een beetje hard en bitter. Lekker. Een bekende smaak, de naam ligt me voor op de tong. Nee, dan maar even tante Google raadplegen: je bent een Elstar. Perfect voor appeltaart of voor zo uit de hand. Ik droom al over de oogst van volgend jaar.

Zelfs in de lekkerste appeltaart zit wel een pit

Wat zal ik met je doen? Gekleurde Gedachten, Karien Damen

Een gedachte over “Wat zal ik met je doen?

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.