Geplaatst in Boeken, Huis, tuin en keuken

Alleen stoute voornemens dit jaar

Het jaar loop ten einde, tijd om de balans op te maken. Veel moois op mijn pad maar ook zorgen en verdriet. Precies zoals dat in ieders leven gaat. Wat gaat het nieuwe jaar brengen?

Mijn boek: Suzy zoekt een huis, was helemaal af. Nu moet het dan ook maar echt worden, was mijn gedachte. Een feest was het om begin dit jaar het eerste exemplaar vast te houden. Heel blij werd ik van de complimenten van lezers en lezertjes. Het mooiste was van een vader die een filmpje stuurde van zijn lezende dochter. Ik zag haar in opperste concentratie de woorden met haar lippen vormen. Het zelf in de verkoop zetten van mijn boek viel niet mee, schrijven van verhalen gaat mij beter af.

Het is nog steeds te koop

Ik ben aan een nieuw verhaal begonnen, een detective voor wat oudere kinderen, Mijn tante Hetty. Ik publiceer dat in delen op mijn blog. Ik ben ook meer korte verhalen gaan schrijven en soms zelfs een gedicht, terwijl ik helemaal niet kan dichten.

Goede voornemens, gekleurde gedachten, Karien DamenEen hutje op de hei, dat was onze droom. Een plek in de natuur om helemaal te ontspannen en in rust te kunnen lezen, schrijven en schilderen. We vonden een huisje in Hellendoorn aan de rand van een bos. Konijnen huppen er door de tuin. Dit jaar hebben we het opgeknapt. Een prettig toeval is dat het dicht bij de ouders van E is, die meer aandacht en zorg nodig hebben.

Het is niet te koop

Al een tijdje volg ik op de Kleine Tiki de opleiding kunstzinnig dynamisch coachen. Mijn idee is om met mijn ervaringen jonge mensen te gaan coachen. Een tijdje meelopen op hun loopbaanpad en zien hoe ze groeien, lijkt me fantastisch. Afgelopen zomer kwam op mijn werk de vraag voorbij om talentencoach te worden. Dat paste zo mooi bij elkaar dat ik me heb aangemeld, met als gevolg dat ik nu twee opleidingen tegelijk doe. Begin volgend jaar start ik op mijn werk met coachen.

Binnenkort in de aanbieding

Goede voornemens, gekleurde gedachten, Karien DamenVoor 2017 had ik me niets voorgenomen, met de meeste goede voornemens gaat het na een week al mis. Ik heb alleen ja gezegd tegen wat me bij voorbaat al blij maakte. Ook al kon het niet vanwege gebrek aan tijd, ruimte of geld, ik trok de stoute schoenen aan. Ik denk dat ik dat dit jaar ook maar ga doen.

En wat ga jij doen in 2018?

6 gedachten over “Alleen stoute voornemens dit jaar

  1. Nou ja, om te beginnen ga ik vanmiddag met mijn echtgenote lekker naar buiten. De zon schijnt uitbundig en het geknal is – min of meer – verstomd. Naar buiten omdat het goed voelt en niet vanwege een goed voornemen, want ook ik doe daar niet aan. En morgen zie ik wel weer wat dan goed voelt. Zo ongeveer zoals jij dat onder woorden brengt. Dingen doen die je fijn vindt om te doen, waar je blij van wordt. Ik wens je een blij nieuwjaar, Karien!

    Like

  2. In 2018 ga ik mijn leven vormgeven volgens mijn innerlijke radar, met vallen en opstaan weliswaar… en wat stouter zijn lijkt me ook een goed idee… Jij hebt ook alvast wat moois om op terug te kijken en naar uit te kijken, lees ik! 🙂

    Geliked door 1 persoon

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.