Geplaatst in Mijn tante Hetty

Mijn tante Hetty, deel 8: Hulp van een hoodie

Dit is een fragment van mijn nieuwe verhaal. Onder dit fragment staat een samenvatting. Wordt vervolgd.

In de keuken van tante Hetty is het lekker koel. Ik ben toch maar naar binnen gegaan. Ik voelde me niet op mijn gemak, zo helemaal alleen in de tuin van de buren. In de fruitmand zie ik het briefje liggen van de moeder van David en Estelle. Tante Hetty vond het voor de schoolvakantie op de deurmat. Toen ze het mij liet lezen, zei ze: ‘Celine had wel erg veel haast. Ze is vergeten de sleutel er bij te doen. Die krijg ik anders wel voor het geval dat. Nou ja, je kunt in ieder geval door de heg naar het zwembad.’

Mijn tante Hetty, gekleurde gedachten, Karien DamenIk ga Victor appen over gisteravond. Ik maak me toch een beetje ongerust over de computer van tante.

Hoi, over gisteravond. Moeten we naar de politie?
15.57

Je was er ineens niet meer.😁
15.58

Er kwam iemand boven dus ik moest stoppen.
15.59

Niet de politie, die snappen het niet🙄

We lossen het zelf op
16.00

Maar tante heeft geheime stukken
16.02

Eerst het internet uitzetten en de schijf er uit halen
16.03

Dan moet ik vertellen dat ze gehackt is😭
16.04

Je kan toch wel een smoes verzinnen?
16.05

Heeft ze een virusscanner?
16.06

Dat weet ik niet
16.08

Dat moet je dan gelijk zeggen
16.09

?
16.10

Dat ze er één moet kopen met een firewall, stupid
16.10

En verder?
16.11

Heeft ze de nieuwste windows versie?
16.12

Weet ik veel 🤓
16.13

Ik kom wel langs
16.15

Oké, ik geef wel een seintje.

👍Eerst tante waarschuwen.
16.16

Samenvatting: Het is zomer. Ik ga logeren bij tante Hetty. Mijn moeder moet namelijk naar Katmandoe. Daar ligt mijn vader in het ziekenhuis nadat hij gered is op de Lhotse een bergtop naast de Mount Everest. Mijn vader is alpinist. Ik kan niet mee want ik zit in de laatste schoolweken voor de zomervakantie.
Tante Hetty is advocaat en eigenlijk is ze de tante van mijn moeder. Ze is niet getrouwd, rookt en drinkt als een ketter. Mijn moeder blijft maar weg en de schoolvakantie begint.
Ik verveel me. Ik staar in het scherm van de computer en het lijkt me uit te nodigen. Een jongen verschijnt in beeld en nodigt me uit de virtuele wereld in te stappen. Ik wil dat helemaal niet totdat blijkt dat tante Hetty in gevaar is. Iemand uit de onderwereld heeft het op haar gemunt. Ik stap toch de virtuele wereld en samen met de jongen, die Victor heet, ontmasker ik de misdadigers.

Een gedachte over “Mijn tante Hetty, deel 8: Hulp van een hoodie

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.