Geplaatst in Nieuws en politiek

Zomergeluk is te vinden in Zoetermeer

Er is geen ontkomen aan, vandaag is het zondag. Op de fiets ga ik richting de Dorpsstraat in Zoetermeer. We hebben om half twee afgesproken zodat we elkaar nog moed kunnen inspreken. Vanaf twee uur stappen we op de bezoekers van Zondag in het Park af met de vraag: Geef mij een woord en ik maak een gedicht of verhaal voor je?

De eerste is het moeilijkst. Niet te veel nadenken, zeg ik tegen me zelf. Gaandeweg krijg ik de smaak te pakken. Ik heb hele gesprekken met wildvreemden en met bekenden. Ik ontmoet de de Urban Sketchers uit Den Haag. Zij maken tekeningen van het publiek. Dat is net zo spannend als er voor schrijven. Iemand vraagt mij na ontvangst van mijn gedicht: ‘En wat krijg je nu van mij?’

Niets, je lach was mijn beloning.

Rond een uur of vier heb ik negen gedichten geschreven en besluit ik te gaan genieten van het optreden van René van Kooten.

 

Zomergeluk

Het overkomt je niet alleen in de zomer
Zon, zee en je liefste is genoeg
Waar komt het gevoel vandaan?
Het overkomt je niet alleen in de zomer
Opeens is het daar
Je moet het gewoon niet te veel willen
Het overkomt je niet alleen in de zomer
Zon, zee en je liefste is genoeg

Zomergeluk in Zoetermeer, gekleurde gedachten, Karien Damen

De oude boom

Al eeuwenlang staat hij daar
Donker, robuust en zwijgzaam
Wat heeft de oude boom allemaal gezien?
Al eeuwenlang staat hij daar
Een gulp die open gaat gevolgd door een straal
Een verlegen lach en monden vinden elkaar
Al eeuwenlang staat hij daar
Donker, robuust en zwijgzaam

5 gedachten over “Zomergeluk is te vinden in Zoetermeer

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.