Geplaatst in Nieuws en politiek

Help, ik ben genomineerd voor de liebster award

Begin deze week las ik de blog Gedacht & Gedicht van Harrij Smit. Het ging over de Liebster Award. Dat is een vriendelijk virus waarmee bloggers elkaar om de zoveel tijd verrassen. Eigenlijk is het een virtuele kettingbrief. De Liebster Award is bedoeld om een andere blogger extra aandacht te geven via jouw blog. Harry was genomineerd hiervoor en beantwoordde netjes de vragen die hij had gekregen. Precies volgens de spelregels. Maar ik scrolde direct naar het einde van zijn verhaal om te zien wie hij op zijn beurt nomineerde. Stond ik er bij? Ja, wat lief van Harrij en wat een hoop werk heb ik nu te doen. Vooral het nomineren van andere bloggers vind ik moeilijk. Ik hoop dat zij het net als ik een compliment vinden. 

De spelregels van Liebster Award
1 Vertel welke blogger jou heeft genomineerd.
2 Beantwoord de vragen die je gegeven zijn door degene die je genomineerd heeft.
3 Nomineer vijf andere bloggers (200 volgers of minder) en link deze.
4 Stel iedere genomineerde op de hoogte van hun nominatie.
5 Maak een vragenlijstje van elf vragen voor die genomineerden.

De vragen die ik van Harrij kreeg:

1. Ben je trouw aan een partner of neem je het niet zo nauw?

Ik ben trouw aan alles en iedereen. Een oude kamerplant gooi ik niet weg, ik zet hem alleen uit het zicht. Ik heb nog vriendinnen van school. In het onderhoud ben ik wat minder trouw, ik vergeet wel eens water te geven of een verjaardagskaart te sturen.

2. Waarom volg je mijn blog?

Het begon met nieuwsgierigheid naar je verhalen. Je hebt een heel ander levenspad gekozen dan ik. Je limericks zijn geestig en actueel, maar inderdaad af en toe weer een verhaal vind ik een goed voornemen. Ik kijk er naar uit.

3. Waarom blog je zelf?

Ik vertel graag verhalen en op mijn blog ergens op het world wide web kan ik dat zo maar kwijt zonder dat ik in de rede wordt gevallen. De aankleding van mijn blog vind ik ook belangrijk, ik verander regelmatig van theme. Een leuk kleurtje, een andere letter en zelfgemaakte plaatjes.

4. Wat is je favoriete manier van vakantie houden?

Daar hoef ik niet lang over na te denken: Kamperen op een kleine camping en dan vooral veel buiten zijn.

5. Heb je boeken geschreven of pogingen daartoe gedaan?

Ik ben dol op boeken en lezen maar had tot het afgelopen jaar nooit bedacht dat ik zelf zou kunnen schrijven. Ik heb nu een kinderboek geschreven over een krab. Dat kwam vanzelf, ik denk ook door het bloggen. Het is bijna af en ik ben op zoek naar een uitgever.

6. Bespeel je een muziekinstrument of zing je?

Daar had ik geen talent voor, maar ik dans graag.

7. Schrijf je zoals ik dagelijks?

Ik schrijf elke dag maar meestal is dat voor mijn werkgever. Op woensdag, mijn vrije dag probeer ik een paar uur te schrijven en op zondag zorg ik er voor dat mijn blog af is.

8. Hoe hou je het vol in dit leven?

Humor en proberen geen oordeel te hebben, want dat leidt tot verzuring heb ik gemerkt.

9. Ben je vaker positief dan negatief, of juist andersom?

Ik ben van het type het glas is half vol. Het heeft wel een nadeel, ik ontken heel lang dat er iets aan de hand is. Dat is niet echt behulpzaam bij het vinden van oplossingen.

10. Welke drie boeken zijn jou het meest bijgebleven?

Bericht van een overlevende van Doris Lessing. Ik heb het meerdere keren gelezen. Deze zomer las ik het boek Weerwater van Renate Dorrestein en dat deed me er erg aan denken. Overleven in een wereld waarIn niets meer werkt zoals je gewend bent. Dat van Dorris Lessing maakte meer indruk.

Nicholas Nickleby van Charles Dickens. Ik las het als kind. Het liet me zien dat het er in de wereld niet eerlijk aan toe gaat. Het is de bron van mijn wens om iets te kunnen bijdragen aan een betere wereld.

Le petit prince, ik las het voor het vak Frans op de middelbare school. De kinderlijke fantasie van de schrijver opende mijn ogen naar een andere wereld. De wereld van spelen en creativiteit. Ik word er nog steeds blij van.

11. Wat wens je de mensheid toe?

Compassie met anderen en met je zelf.

 

De genomineerden zijn

Kliefje wordpress.com

Waarloopjijwarmvoor

Biebmiepje

Spoor10

55woorden

 

De vragen die ik mijn genomineerden stel

1. Kat of hond?

2. Wat betekent voor jou trouw?

3. Waarom blog je?

4. Wat is je favoriete manier van vakantie houden?

5. Heb je boeken geschreven of pogingen daartoe gedaan?

6. Hoe belangrijk is schrijven voor jou?

7. Uit je je nog creatief op een andere wijze?

8. Hoe hou je het vol in dit leven?

9. Ben je vaker positief dan negatief, of juist andersom?

10. Welke drie boeken zijn jou het meest bijgebleven?

11. Wat wens je de mensheid toe?

 

 

 

 

 

5 gedachten over “Help, ik ben genomineerd voor de liebster award

 1. Dag Karien

  Hartelijk dank voor de Liebsteraward-nominatie.
  Maar ik doe eigenlijk nooit mee met zoiets
  Hopelijk neem je me dit niet kwalijk.
  Jouw schrijven is erg leuk om te lezen.
  Veel plezier met dit vriendelijk virus

  Groetjes van Novelle

  Like

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.