Geplaatst in Geen categorie

Wandeling langs 380 Kv

Vanmiddag een wandeling gemaakt langs het traject 380 Kv. Dit loopt bij ons achter door de polder van Delft naar Zoetermeer. Op de site van de gemeente kun je meer informatie vinden, onder andere een duidelijk kaartje van het traject: http://www.pijnacker-nootdorp.nl/61198/380_kV_-_Vragen_en_antwoorden.

Met de gemeenteraad van Zoetermeer heb ik vorige jaar een bezoek gebracht aan de nieuwe centrale naast de A12. Het is de bedoeling dat het netwerk van hoogspanningskabels sluitende kringen vormt over heel Nederland. We zijn dan minder kwetsbaar bij storingen omdat dan simpelweg de stroom van de andere kant komt. Dat is nodig omdat de samenleving erg afhankelijk is van elektriciteit. De omwonenden waren niet zo blij. Er leven veel vragen over de gevolgen voor de gezondheid.

In dit gedeelte van de polder, tussen Pijnacker en Berkel is een heel nieuw netwerk van fietspaden aangelegd. Heerlijk om te fietsen, te skaten of te wandelen. Ze zijn met de inrichting bezig. Helaas waren zo’ n 20 net geplante boompjes geknakt. Dat kan de wind niet geweest zijn, jammer. Onderweg hebben we ook de eerste lammetjes gezien.

Kijk vooral goed naar de foto met het bord met richtingwijzer. Daarvoor had ik een fototoestel meegenomen. Begin dit jaar was dat bord me al opgevallen. Het is speciaal voor mensen die niet weten waar ze naar toe willen. Het maakt dan, volgens de chesire cat, niet uit welke weg je neemt, alle wegen zijn goed.

Auteur:

Karien Damen woont in Zoetermeer. Ze is gek op op voorlezen. Soms lukt het haar niet om zich aan de tekst te houden. Vooral als het een beetje saai is. Dan verzint ze er van alles bij. Daarom is ze zelf verhalen gaan schrijven. 'Suzy zoekt een huis' is haar eerste kinderboek. Op haar wekelijkse blog Gekleurde Gedachten schrijft Karien over wat ze tegenkomt in het dagelijkse leven en waar ze zich over verwondert. www.kariendamen.com

3 gedachten over “Wandeling langs 380 Kv

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.