Geplaatst in Huis, tuin en keuken

Halloween 2022: de helden van Stedin

‘Weet jij of de stroom er af is?’

‘De stroom eraf?’

 Ik ben op kantoor en E belt mij aan het begin van de middag met deze vraag.

‘Ja, in ons appartement. Ik kreeg een telefoontje van het beveiligingsbedrijf.’

Ik weet van niets maar als ik op mijn telefoon kijk zie ik ik 37 ongelezen appjes. Allemaal in de bewonersgroep. De een heeft geen wifi meer, de ander zit zonder warm water

En dan is er nog daglicht.

De mannen van Stedin zijn er snel bij. In de hele wijk komt glasvezel en net bij ons voor de deur is er bij die werkzaamheden een draad losgetrokken.

Conclusie van de mannen van Stedin: Dit gaat wel enige tijd duren.

Mijn collega’s leven mee, we gaan na wat er nog te redden valt van de inhoud van een vriezer na enkele uren zonder stroom en ik krijg tips om de boel vanavond warm en comfortabel te houden. ‘ Heb je kaarsen en lucifers?’

Vanaf de zesde was is gebouw helemaal donker als ik aan het einde van de dag aan kom fietsen. In de kantoren eronder brandt nog volop licht en ook in de hal. Gelukkig doet de lift het nog. Ondertussen hebben sommige bewoners hun heil gezocht bij de Thai of zijn naar de Febo gegaan. Zonder stroom geen diner als je van het gas af bent.

Rond een uur of negen gaat ineens de afzuiginstallatie weer aan en kunnen de kaarsen uit. Een paar uurtjes waren het maar, maar het laat wel zien hoe afhankelijk we zijn geworden van de mannen van Stedin in deze wereld.

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.