Geplaatst in Werk

Een sprankje gevonden

Ze zijn er nog steeds, onze postbakjes op de tweede. En, er ligt zowaar post in voor mij en mijn collega’s. Voor het eerst sinds maart ben ik een paar uur op kantoor. De post is het tijdschrift Sprank van Divosa, de branchevereniging voor ambtenaren in het sociaal domein. Het is het nummer van begin maart. 

In Sprank staan altijd lekkere achtergrondartikelen en inspirerende interviews met collega’s bij andere gemeenten. Met de gedachte, lekker thuis lezen, stop ik hem in mijn tas.

In het redactionele stukje vind ik niets terug over Corona, geen splinter, geen sprankje. Het ontbreekt in het hele nummer. Zo kort geleden hadden we het er gewoonweg niet over. Zo snel is onze wereld veranderd. Of toch niet?

De supermarkt is niet eng

In een column wordt aandacht gevraagd voor het initiatief MeeleefGezin. Kinderen van wie de ouder psychische problemen heeft kunnen regelmatig in een ander gezin rust en aandacht krijgen.  Ondertussen komt de ouder tot rust en kan met meer energie voor zijn of haar kind zorgen. De vader van Mirthe heeft een angststoornis en durft niet naar de supermarkt. Dankzij meeleefmoeder Ank leert Mirthe dat boodschappen doen heel leuk is.

Of wel

De supermarkt is door Corona voor heel veel mensen eng geworden. Zelf gebruik ik mijn winkelwagentje als buffer en draag handschoenen omdat ik gruw van het idee iets te moeten vastpakken wat een ander net heeft aangeraakt. Iemand die net daarvoor aan zijn neus kriebelde. Dat leidt ongetwijfeld tot meer begrip voor mensen als de vader van Mirthe. Misschien dat enkelen er een stoornis aan over houden als Corona al lang weer geschiedenis is.

Even bellen

Alleen maar meer redenen om een initiatief als MeeleefGezin te blijven steunen. Maar ook de creatieve oplossing voor de wachtlijsten in de GGZ en de kwetsbare jongeren die een extra zetje nodig hebben naar werk, andere onderwerpen in deze Sprank. Ze verdienen minstens zo veel aandacht tijdens de Corona crisis en ver daarna. Ik ben daarom eigenlijk wel benieuwd naar de nummers die sinds maart zijn verschenen. Het blad bestaat nog steeds. Welke inspirerende oplossingen om de nieuwe crisis te lijf te gaan, heeft de redactie in het land gevonden. Morgen even bellen.

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.