Geplaatst in Werk

Tegen de lamp lopen

Ik plof vanzelf terug op mijn stoel. Zo die kwam hard aan. Ik voel me net Tom die dankzij een list van Jerry een zwaar voorwerp op zijn hoofd kreeg. In de tekenfilm zie je dan allemaal sterretjes, kerstballen en vogeltjes om zijn hoofd draaien. Die zag ik ook. Ik kijk naar de lamp boven mijn hoofd. Die zwaait vervaarlijk heen en weer.

Tegen de lamp lopen. De uitdrukking betekent dat je betrapt bent bij iets dat verboden is. Letterlijk tegen de lamp lopen is nogal pijnlijk net als gesnapt worden bij een misdaad. Dat kan ik nu uit eigen ervaring beamen. Dat van tegen de lamp lopen niet dat van een misdaad. Vooral als die lamp van emaille is en een behoorlijk formaat heeft.

Ik heb mijn werkkamer verbouwd tot een echt thuiskantoor. Na twee weken op een laptop zittend op een rechte houten stoel werken, had ik overal pijn. Steken in mijn rug, een pijnlijke schouder en een stijve nek. Ik werd er verdrietig van, want dit verplicht thuiswerken gaat nog weken duren.

Corona thuiswerken

Toeval bestaat niet, zeker niet in deze tijden: op deze site wordt uit de doeken gedaan hoe je een ergonomische verantwoord noodbureau kunt inrichten. Vooral het filmpje inspireerde me om zelf aan de slag te gaan.

Ik schoof de oude eetkamertafel helemaal tegen de muur. De vier stoelen die er bij hoorden, verbande ik naar de berging. Ze gaven me teveel het gevoel klem te zitten. Ergens in huis stond nog een stoel die meer steun geeft in de rug. Met een dik kussen op de zitting kwam ik op ellebooghoogte. Als ik het scherm van de laptop ook nog op de goede werkhoogte wil krijgen, heb ik een los klavier nodig. Zo noemen ze op deze Vlaamse site een toetsenbord. We hebben er een bij de TV en die doet het op de laptop, fantastisch.

Corona thuiswerken

Ik zat dus helemaal happy te wezen op mijn nieuwe werkplek. Tot ik opstond. De lamp die precies boven het midden van de tafel had gehangen, hing nu recht boven mijn hoofd. Een stukje touw om het snoer van de lamp en vastgemaakt aan het trapje naar de vide, loste ook dat probleem op.

Ik heb zin in maandag. Lekker achter mijn klavier.

4 gedachten over “Tegen de lamp lopen

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.