Geplaatst in Huis, tuin en keuken, Nieuws en politiek

Wie werkt er morgen gratis?

29 februari 2016

Omdat de maand februari dit jaar een dag extra heeft en ik per maand salaris ontvang, werk ik morgen gratis. Dat zegt tenminste het Nibud. Vrijdagavond wijdde het NOS journaal er een heel item aan. Het Nibud heeft uitgezocht of een schrikkeldag ons iets kost of ons juist wat extra’s oplevert. De conclusie was dat het ons wat kost, ongeveer drie euro, voor alleenstaanden, en 13 euro, voor een gezin met twee kinderen. Mensen die in loondienst werken krijgen de schrikkeldag feitelijk niet betaald. Zelfstandigen hebben dankzij de schrikkeldag extra inkomsten.
De schrikkeldag is meer dan 500 jaar geleden aan de kortste maand van het jaar toegevoegd. Eén keer in de vier jaar heeft februari geen 28 maar 29 dagen. Dat is altijd nog één dag of twee dagen minder dan de andere maanden van het jaar. Dat betekent, volgens mij, dat als je je salaris per maand krijgt, februari altijd een cadeautje is.
Doet er eigenlijk ook niet zo veel toe, morgen is gewoon een bijzondere dag. Zeker voor degene die nu weer eens een keer echt jarig zijn. Gefeliciteerd!

 

 

6 gedachten over “Wie werkt er morgen gratis?

      1. wel twee uurkes per dag en op dinsdag 2 keer 2 uur in een verschillende plek. Geen 8 uur hé, dat zou ik niet aankunnen. 😉

        Geliked door 1 persoon

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.