Geplaatst in Nieuws en politiek

Eej Kul

Ik heb het hem nog nooit horen zeggen, maar hij zou het zomaar kunnen doen, Klaas Dijkhoff, onze staatssecretaris van Justitie en Veiligheid. Hij heeft meestal geen vrolijke boodschap te brengen als hij in het nieuws is. Toch maakt het mijn dag helemaal goed als hij in beeld verschijnt. Hij vertelt op een rustige manier zonder moeilijke woorden te gebruiken over ingewikkelde zaken. Hij kijkt meestal ernstig maar zijn mondhoeken krullen altijd naar een lach. Eén ding weet je dan zeker: Als het aan hem ligt, komt het goed.

Maar daar gaat het eigenlijk helemaal niet om en ook ben ik geen fan van de VVD. Het is dat accent van hem. Al bij de eerste zin voel ik me weer helemaal thuis. Thuis in mijn geboortestad Breda. Al mijn neven praten ook zo, heerlijk. Eej Kul da doede goe.

 

Het Moederheil aan de Valkenierslaan in Breda. Hier ben ik geboren
Het Moederheil aan de Valkenierslaan in Breda. Hier ben ik geboren

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.