Geplaatst in Nieuws en politiek

Hoe krijg ik een kerstgevoel (zonder de deur uit te hoeven gaan)

kerstkaartNog anderhalve week en dan is het kerst. Ik weet niet wat het is maar het bijbehorende gevoel is er nog niet. Het kan zijn omdat het weer er niet naar is. Handschoenen, sjaal en muts liggen nog steeds in de la. Vorig jaar had het vannacht gevroren.

Het kan ook zijn dat ik het te druk heb. Nee, ik heb geen stress, stress is voor losers.

Mijn moeder zei altijd: ‘Als je geen zin hebt moet je zin maken.’ Dus, wat kan ik doen om het kerstgevoel op gang te brengen?

Kerstkaart

Ik zou de kerstkaarten kunnen gaan schrijven en op de bus gaan doen.
Al een paar dagen liggen de kerstkaarten en de decemberzegels te wachten op tafel. We hebben er al drie ontvangen. Mijn zus was dit jaar de eerste, ze stuurde een romantische kaart met een geurtje. Kaarten sturen blijft leuk. Het worden er elk jaar wel minder.

Kerstmenu

Ik zou kunnen gaan verzinnen wat we met de kerst gaan eten. De speciale uitgave voor de kerst van de buurtsuper ligt naast me. We zijn nog nergens uitgenodigd en we hebben zelf ook niemand uitgenodigd om te komen eten. Maar er moet niettemin gegeten worden. In het blad van debuurtsuper staan meer dan voldoende recepten voor elk moment van de dag. Wordt het klassiek of avontuurlijk?

Kerststal

Ik zou de kerstspullen van zolder kunnen halen en beginnen met versieren. We hebben een prachtige kerststal van metaal. Dozen vol met lampjes en schatten uit mijn kerstverleden. Als ik bedenk dat ik daar een cd met kerstliedjes bij kan opzetten en kaarsjes kan aansteken, krijg ik bijna zin.

Kerstjurk

Ik zou een nieuwe kerstoutfit kunnen uitzoeken en bestellen. Ik heb al even gekeken op mijn favoriete site van King Louie. In deze online winkel kun je kleding vinden met een nostalgische twist. Een zwart jurkje met kant leek me wel wat, maar is in mijn maat uitverkocht. Er is nog een exemplaar in groen te krijgen. Een groene kerst dan maar?
Ik ga me maandag toch maar aanmelden voor de kerstborrel van de baas. Ook zal ik me deze week in het kerstgewoel storten in het tuincentrum. Over drie weken is alles weer voorbij.

Is dit nu kerststress?

 

 

4 gedachten over “Hoe krijg ik een kerstgevoel (zonder de deur uit te hoeven gaan)

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.