Geplaatst in Huis, tuin en keuken

Verhalenfabriek #4

De vertelmachine

We zijn in de kamer waar het allemaal gebeurt. Hier staat de vertelmachine. De grote hoorn aan het apparaat is om alle verhalen van de wereld op te vangen. De mond aan het buisje komt zachtjes bij mijn oor als ik achter het toetsenbord ga zitten. Ik hoef alleen maar op te schrijven wat me ingefluisterd wordt. Zoals je ziet zit er ook een spellingscontrole op.

De bestellingen

Kijk, hier komen de verhalen te voorschijn. Kant en klaar voor de klant die ze besteld heeft. Je vraagt je af waarom ik niet controleer of het juiste verhaal in het juiste mandje is gevallen. Dat de bakker niet het verhaal krijgt dat voor de buurvrouw geschreven is. Het maakt niet uit welk verhaal je krijgt, want elk goed verhaal gaat over de lezer zelf.

The end

Einde

 

elk einde is een nieuw begin en als je dat niet gelooft lees je het nog een keer.

Auteur:

Karien Damen woont in Zoetermeer. Ze is gek op op voorlezen. Soms lukt het haar niet om zich aan de tekst te houden. Vooral als het een beetje saai is. Dan verzint ze er van alles bij. Daarom is ze zelf verhalen gaan schrijven. 'Suzy zoekt een huis' is haar eerste kinderboek. Op haar wekelijkse blog Gekleurde Gedachten schrijft Karien over wat ze tegenkomt in het dagelijkse leven en waar ze zich over verwondert. www.kariendamen.com

2 gedachten over “Verhalenfabriek #4

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.