Geplaatst in Huis, tuin en keuken

Een gewone boterham

IMG_0003Vers brood ruikt heerlijk. Bij het zien van de foto komt bij mij de geur al boven. Een gewone boterham, lekker met een likje boter en jonge kaas of met hagelslag. Brood, elke keer bij de bakker neem ik wat anders. Tijgerbrood, wit of volkoren, een Allison, vloerbrood met

pitten en zaden of zo’n stevig speltbroodje. Alleen, van de laatste eetgoeroe’s mag het niet.

Kris Verburgh bijvoorbeeld zet in zijn boek, De voedselzandloper, over afvallen en langer jong blijven, uiteen dat brood, maar ook pasta, aardappelen en rijst niet goed voor ons is. Waarom dat zo is, kan ik niet vinden in interviews of op zijn site. Helaas, ik zal het boek moeten bestellen om een antwoord te vinden.

Volgens een andere dokter, William Davis, is tarwe de bron van al het kwaad. Brood maakt dik en het is ook nog eens ongezond, zegt hij in zijn boek Broodbuik. Zijn boek is vooral in Amerika een rage. De overtreffende trap in deze rage is het oerdieet, van Mitchel van Duuren. Hij stelt dat wij van oorsprong jagers en verzamelaars zijn. Dat zit nog steeds in ons DNA. Weg dus met dat bewerkte brood.

Deze boeken staan al maanden in de bestsellerslijsten. Waarschijnlijk hebben velen een exemplaar in de schoen gekregen met een chocoladeletter er bij. Puur, want dat mag van Kris Verburgh. Het zal wel weer overwaaien, want zijn er nog mensen die Sonja Bakkeren? In mijn omgeving in ieder geval niet. Hoewel, bij verjaardagen wordt er nog gretig op eierkoek getrakteerd. Dat zal Sonja deugd doen.

Auteur:

Karien Damen woont in Zoetermeer. Ze is gek op op voorlezen. Soms lukt het haar niet om zich aan de tekst te houden. Vooral als het een beetje saai is. Dan verzint ze er van alles bij. Daarom is ze zelf verhalen gaan schrijven. 'Suzy zoekt een huis' is haar eerste kinderboek. Op haar wekelijkse blog Gekleurde Gedachten schrijft Karien over wat ze tegenkomt in het dagelijkse leven en waar ze zich over verwondert. www.kariendamen.com

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.