Geplaatst in Mode

De prijs van een jurkje

IMG_0068De AIVD kijkt mee op internetfora. De Rabobank jongens konden jarenlang hun gang gaan. Maar het mooiste nieuwsartikel dit weekend ging over een jurk. De wereldeconomie samengevat in de prijs van een kledingstuk. Journaliste Milou van Rossum van de NRC, beantwoordt in het artikel de vraag, waarom een jurkje van Primark zoveel goedkoper is dan een jurkje Saint Laurent. Er is meer aan de hand dan de uitbuiting van arbeiders in Bangladesh en ze legt dat helder uit, aan de hand van 10 punten en mooie voorbeelden. De hoeveelheid die van een kledingstuk wordt gemaakt is heel bepalend voor de prijs. De gebruikte materialen en natuurlijk de loonkosten spelen een belangrijke rol. Ook het merk is van belang. Wat ik bijvoorbeeld niet wist was dat designertassen aangeboden kunnen worden voor een prijs tussen de 300 en 700 euro. Maar, omdat wij er 1500 euro voor over hebben, liggen ze voor die prijs in de winkel. Ze bevestigt mijn vermoeden dat het niet wijs is om aan het begin van het seizoen kleding kopen. Het aantal stuks dat straks met flinke korting verkocht wordt is in de prijs verwerkt.
Leuk artikel, maar mijn oog was er om een heel andere reden op gevallen. Ik zag een foto van een jurkje dat ik al kende. Ik heb het namelijk een keer gemaakt voor de kerst. Het stofje kwam van de markt en kostte denk ik 10 euro. Het patroon is van de Knippie. Wat ik er voor terug kreeg is onbetaalbaar.

Kerstjurkje
Kerstjurkje

Auteur:

Karien Damen woont in Zoetermeer. Ze is gek op op voorlezen. Soms lukt het haar niet om zich aan de tekst te houden. Vooral als het een beetje saai is. Dan verzint ze er van alles bij. Daarom is ze zelf verhalen gaan schrijven. 'Suzy zoekt een huis' is haar eerste kinderboek. Op haar wekelijkse blog Gekleurde Gedachten schrijft Karien over wat ze tegenkomt in het dagelijkse leven en waar ze zich over verwondert. www.kariendamen.com

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.