Geplaatst in Nieuws en politiek

Pinkpop, ik was er ook bij

Een keertje maar, maar toch: ik ben een keer naar Pinkpop geweest. Precies dertig jaar geleden. Het is was toen nog maar een festival van een dag op de Draf- en Renbaan Limburg in Landgraaf. Nu duurt Pinkpop drie dagen en is de draf- en renbaan omgebouwd tot een festivalterrein met de twijfelachtige naam Megaland.

Op een tweede pinksterdag in mei namen we in alle vroegte de trein van Rotterdam naar Heerlen. Vandaar was het achter de mensen massa aanlopen. Het was in 1989, het jaar dat de Berlijnse muur zou vallen, maar dat wisten we op dat moment nog niet. De verandering hing al wel in de lucht. Het was een optimistische tijd.

Wie traden er toen op? Wij kwamen voor Elvis Costello en verder herinner ik me vooral Marc Almond, de Nederlandse band The Nits en het eindeloze wachten tussen de optredens door. Er was maar een podium. Tegen de tijd dat R.E.M. goed op dreef was, moesten wij weer naar huis met de laatste trein.

The Nits, ik sta links vooraan 😉

Welke herinneringen heb jij aan Pinkpop?

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.