Geplaatst in Nieuws en politiek

Fluitend naar je werk

Ik fiets elke dag fluitend naar mijn werk. Het klinkt voor geen meter. Soms ben ik stil en heb alleen een liedje in mijn hoofd. Deze week ging het maar door over: loving you is a losing game. Niemand die het hoorde maar ik ging er wel harder van fietsen.

Zingen

Fluitend naar je werk gaan, of voor mijn part luid zingend, dat wil toch iedereen? Alleen, soms lukt dat niet. Je maakt je misschien zorgen en stelt jezelf allerlei vragen: Zit ik nog wel op de goede plek? Hoe vind ik een betere balans tussen mijn werk en privé? Op welke manier kan ik het leuk houden tot mijn pensioen?

Stilstaan

Dan is het goed even stil te staan bij wie je echt bent en wat je talenten zijn. Ik weet uit ervaring dat dat werkt. De keren dat ik niet fluitend naar mijn werk ging, kon ik even stilstaan. Ik mocht van mijn werkgever meedoen aan een training persoonlijke ontwikkeling of ik kon terecht bij een coach. Eigenlijk zou iedereen dat moeten kunnen doen. Het is fijn om te ontdekken dat je niet gek bent, maar dat je leven zich bevindt in een fase met nieuwe vragen en nieuwe antwoorden.

Talenten

Over mijn nieuwe antwoord, als oudere werknemer collega’s coachen in het vak en in het leven, schreef ik in: Ik ben een ananas. Wat ik daarin niet noemde is dat ik bij de gemeente Zoetermeer talentversneller ben. Iedereen die bij ons werkt, mag de test van Gallup, CliftonStenghts, doen. Na de test weet je wat jouw top tien aan talenten is. De talentversnellers, met mij nog ongeveer twaalf collega’s laten je ontdekken wat je met jouw unieke talenten hebt te brengen.

Energie

Het kunnen inzetten van je talenten in je werk geeft meer energie. Iedere dag merken je dat en niet alleen op het werk. Het maakt dat je staat voor je eigen uniekheid en de uniekheden van de ander beter weet te waarderen.

Doe het zelf

Je hoeft niet in Zoetermeer te werken om de test Cliftonstrenghts te doen. Hij kost op dit moment 50 dollar. Je krijgt een uitgebreid rapport waarmee je ook zonder coach aan de slag kunt. Je kunt natuurlijk ook in Zoetermeer langs komen.

2 gedachten over “Fluitend naar je werk

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.