Geplaatst in Huis, tuin en keuken

Ga lekker wandelen

Ga lekker wandelen, Karien Damen, Gekleurde Gedachten

Mijn favoriete krant wijdde er vorige week een hele bijlage aan, wandelen. Het lopen om te lopen, omdat het lekker is, vrij in de natuur, de wind door je haren, de seizoenen, ruiken, horen en zien.
Dat ervaar je toch ook met fietsen? De beleving met fietsen is echt anders, als je wandelt zie je veel meer en je doet het helemaal zelf. Een fiets gebruik je om snel van A naar B te gaan, wandelen doe je als je alle tijd hebt.

Ik wandel om te zijn

Ga lekker wandelen, Karien Damen, Gekleurde Gedachten.

Wandelen is niet moeilijk, de ene voet voor de andere zetten, dat is alles. Je hoeft er ook geen speciale uitrusting voor aan te schaffen. Een paar goede schoenen en een blik op buienradar voordat je op pad gaat is genoeg. Je hebt ook niet perse een ander nodig. Tussen de middag een flink stuk lopen zonder doel, maakt je hoofd leeg. Ook lopen met een ander is fijn. Bijvoorbeeld om een idee te bespreken of een probleem te ontrafelen. Dat gaat zelfs beter dan aan een vergadertafel.

Zin is alles wat je nodig hebt om te wandelen

Deze week heb ik iets nieuws geprobeerd, geïnspireerd door Japke-d. Bouma. Ik heb een lange wandeling gemaakt door onze kantoortuin. Het zitten achter de computer beu, ging ik op pad. De hele vierde verdieping liep ik over tot het achterste trappenhuis, Op de derde maakte ik een grote ronde langs de coffee-corners en de stilte-kamers, nam de binnentrap naar de tweede. Ook daar verkende ik alle hoeken. Weer terug op mijn plek voelde ik me een beetje dwaas, misschien de volgende keer toch een map met geeltjes onder de arm meenemen. Dat ziet er doelbewuster uit: Hier loopt iemand met een missie.

Een pad gaat altijd ergens heen

5 gedachten over “Ga lekker wandelen

  1. Ik maak elke dag een paar wandelingen door de stad en/of de buitenwijken. Vaak neem ik op de terugweg boodschappen mee of lees ik wat kranten in de bieb. Ik woon naast een groot park, dat meer als bos te bestempelen is. Ik fiets ook naar de duinen om daar een stuk te wandelen met de fiets aan de hand om zo 5km verder weer op de fiets naar huis te stappen.

    Op m’n werk heb ik erg veel gewandeld. Zat een tijd in het hoofdgebouw van de Hoogovens en kon daar een flink stuk lopen. Deed dat ook als ik te lang had gezeten. Je neemt gewoon wat velletjes in de hand mee en loopt een stuk. Iedereen denkt dat je dan naar een vergadering loopt. Het andere deel van m’n werk was in fabrieken, daarin en daartussen kan je ook hele wandelingen maken.

    Geliked door 1 persoon

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.