Geplaatst in Huis, tuin en keuken

Samen schrijven

Een kwartier later dan afgesproken staat ze voor mijn neus. Ik zou haar helpen met het kaften van haar schoolboeken.

“Waar zijn je boeken?’

“Mijn zus heeft het al voor me gedaan. Gaan wij dan iets leuks doen?’

Geen idee hoe ze het voor elkaar heeft gekregen, samen boeken kaften leek me ook gezellig, maar wij gaan iets leuks doen.

Schrijfoefening

  1. Bedenk drie voorwerpen die te maken hebben met je vakantie.
  2. Kies er één uit en maak daarmee een associatie wolk of een mindmap. Schrijf nu een verhaal waarin je het woord gebruikt en eventueel de associaties. Eindig het verhaal met: Ze leefden nog lang en gelukkig. Hiervoor heb je zes minuten.
  3. Welke zintuiglijke waarnemingen passen bij je verhaal? Associeer achtereenvolgens op: ruiken, horen, proeven en zien.
  4. Herschrijf het verhaal  en zet nu al je zintuigen in. Hiervoor heb je 10 minuten.

Mijn woord was: Gras

Vanaf het terras zie ik langzaam een bergje aarde groeien. Met een schop in mijn handen sluip ik op blote voeten door het gras naar het hoopje. Voorzichtig kniel ik neer en luister naar de graafpootjes die langzaam mijn prachtige gazon vernielen. Ik sta op om flink uit te halen. Ik zie ineens het lieve snuitje van een mol voor mij met aan weerszijden die grappige pootjes, net handjes. Midden in de zwaai laat ik mijn arm met de schop weer zakken. Ik ben geen moordenaar.

Ik had zo’n romantisch beeld bij een eigen tuin. Op een zomermorgen samen op het terras ontbijten met mijn lief. Buiten smaakt alles veel lekkerder. De geur van vers brood, de smaak van de uitgeperste sinaasappelen en dan vergeet ik nog het eigeel dat zoutig op mijn tong smelt. Daar komt in de praktijk weinig van terecht. Zijn het geen mollen dan zijn er wel slakken die met hun hele familie mijn hosta’s tot op de nerf kaalvreten. Dan zie ik ineens dat de eerste appel aan de boom bij de schutting blosjes begint te krijgen. 

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.