Geplaatst in Nieuws en politiek

Doodgewoon!

Ik weet niet meer waarheen ik ging en wanneer het was, maar ik was wel op weg ergens naar toe. Dat weet ik omdat ik nergens zo goed naar de radio kan luisteren als in de auto. Ik hoorde een vrouw vertellen dat ze een glossy had uitgebracht over de dood. Dat kwam zo; omdat ze ongeneeslijk ziek was, was ze met haar gezin haar uitvaart gaan voorbereiden. Over alles wat er bij kwam kijken hadden ze nagedacht en uitgezocht wat het beste bij haar paste. Toen overleed plotseling haar zoon, 19 jaar oud. Omdat ze als gezin precies wisten wat er allemaal mogelijk was, konden ze hun zoon een prachtig afscheid geven. Ze gunt iedereen een afscheid waar is over nagedacht en heeft alle kennis bij elkaar gezet in:

LATER, als ik dood ben.

Ik vond het zo’n ontroerend en tegelijk stoer verhaal, dat ik dacht: dat blad moet ik hebben. Het blad heeft een zonnige cover met een foto van een Fiat 500 met op het dak een kist vastgeknoopt.

Hip, trendy & stijlvol

Ik had er bijna overheen gekeken. Het blad benadert de dood respectvol en warm, maar ook praktisch en met een knipoog. Zo wordt het bijna een plezier om over je eigen afscheid na te denken.
In het blad vind je uiteraard de grote kisten top-10 en de mooiste begraafplaatsen van het land. Een heel hoofdstuk is gewijd aan praktische tips, want:

Je bent een natte krant

Dat zegt besparingsdeskundige Marieke Henselmans in een interview. Ze wil nabestaanden behoeden voor financieel valkuilen en schreef daarover een boek. Het advies wat mij het beste advies zat in een advertentie. Marieke Marjolein verloor als kind haar moeder. Op haar verjaardag kreeg ze van haar vader een envelop met een brief van haar moeder. Hierin zat een dierbare laatste boodschap. Omdat te kunnen doen hoef je natuurlijk geen dure doos met briefpapier aan te schaffen van Hallmark (hij is wel stijlvol).

Waarheen, waarvoor

Muziek uitzoeken is natuurlijk ook belangrijk. Regelmatig denk ik bij een kippenvel nummer, dat wil ik op mijn crematie. Ik had het hier graag laten horen, maar ik ben er nog niet uit.

photo credit: intermerker August Ferdinand Anacker via photopin (license)

 

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.