Geplaatst in Huis, tuin en keuken, Werk

De draad kwijt zijn

Ik had een fantastisch idee voor een blog. Alleen, nu ik het op wil schrijven ben ik het kwijt. Ik kreeg het idee donderdagochtend onder de douche. Onder de douche krijg je trouwens de beste ideeën. Dit keer was het naar aanleiding van een stukje dat ik las in de krant. Ik had zelfs al een titel bedacht.

vraagteken

Ik dacht, misschien helpt het als ik weer onder de douche ga staan en niet teveel probeer naar te denken. Maar er kwam niets boven drijven, het bleef helemaal leeg in mijn hoofd. Later heb ik het artikel er bij gezocht, misschien dat dan de mist zou oplossen. Het was een aardig artikel maar geen idee welke briljante gedachte ik er bij had gehad.

Het artikel ging over een methode voor timemanagement, bedacht in een Toyota fabriek: Personal Kaban. To do lijstjes hebben de neiging alsmaar langer te worden met stress tot gevolg. Die lijstjes moeten dus anders. De methode komt er op neer dat je maar met drie taken op je to do lijstje mag hebben. Ik heb het donderdag maar gelijk toegepast op mijn werk. Aan het eind van de dag had ik een voldaan gevoel. Toch knaagt er nog iets. Ik denk dat ik aan vakantie toe ben, nog 12 nachtjes slapen.

 

3 gedachten over “De draad kwijt zijn

  1. Ideeën krijg ik vaak voor het slapen gaan in bed. Als ik ze vergeet op te schrijven weet ik het de volgende dag niet meer. Het is mij al een paar keer overkomen. Nu heb ik steevast pen en papier naast mij liggen. Onder de douche lijkt dit wat lastiger.

    Geliked door 1 persoon

  2. Herkenbaar … onder de douche maar ook gewoon in de badkamer. In het eerste geval blijf ik – soms – ‘het lumineus idee’ herhalen tot ik pen en papier bij de hand heb. Ideeën die mij in de badkamer invallen noteer ik meestal wel. Ik noteer ze later in mijn dagboek of schrijf er een sprinter over om op die manier gevolg te geven aan de ‘ingeving’.

    Geliked door 1 persoon

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.