Geplaatst in Recepten

De Reünie

maaltijdsalade van couscous en kipfiletWe hadden elkaar al weer twee weken niet gezien. Het was dus tijd voor een reünie van klas 1 D van de Kleine Tiki. We kozen hiervoor een mooie zomeravond uit. Soms heb je die zomaar. Iedereen had een gerecht meegenomen. Ik koos voor een maaltijdsalade van couscous en kipfilet.

 

 

Wat heb je nodig?

150 gr. couscous
150 cc. bouillon
1 eetl. olijfolie
1 of 2 pommodorie (in blokjes gesneden, andere tomaten zijn ook goed)
1 halve komkommer (gesneden, ontzaad en in plakjes gesneden)
2 tot 3 lenteuitjes (in ringetjes gesneden)
1 theel. citroenrasp
2 eetl. gehakte peterselie
1 eetl. gehakte koriander
1 eetl. gehakte mint
1 kipfilet
Handje gedroogde abrikozen
Voor de dressing: 3 eetl. olijfolie
 1½ eetl. citroensap (balsamico is ook lekker)
 zout en peper

Hoe maak je het klaar?

Snij de kipfilet in fijne stukjes. Bak in een koekenpan de stukjes kipfilet in wat olijfolie zachtjes gaar. Snij ondertussen de gedroogde abrikozen in kleine stukjes en voeg ze op het laatst toe aan de kippenfilet. Laat het geheel afkoelen.

Breng in een pannetje de bouillon met 1 eetlepel olijfolie aan de kook, zet het vuur uit en voeg de cous-cous toe. Roer even goed, zet een deksel erop en laat 10 minuten staan tot het vocht goed door de couscous is opgenomen.
Snijd ondertussen de tomaten. Schil de komkommer en snij hem doormidden. Schep met een lepel de zaadlijsten er uit (hierdoor is de komkommer minder vochtig) snij de komkommer tot slot in plakjes. Snij de lenteuitjes en maak de dressing. Voeg tomaten, komkommer, lenteui, citroenrasp, verse kruiden en dressing toe aan de couscous in een slakom. Roer alles goed door elkaar en proef of er nog kruiden toegevoegd moeten worden. Meng de kipfilet en de abrikozen door de salade.

Heerlijk als maaltijdsalade of als bijgerecht bij een stoofschotel. Eventueel kun je dan de kipfilet weglaten.

3 gedachten over “De Reünie

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.