Geplaatst in Nieuws en politiek

Een dopje pokon doet wonderen

 

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een dag voor. Zo is er zelfs een internationale plantendag. Maar heeft iemand er ooit aan gedacht de kamerplant weleens in het zonnetje te zetten, figuurlijk dan?

Nee

Die arme plant die in je kantoor of vensterbank thuis staat weg te kwijnen. Vanonder verdroogd door de verwarming en van boven bevroren door de kou die door het glas dringt.
Dus: vandaag is het Nationale Kamerplanten Giet Dag. Doe eens genereus en gooi een dopje pokon in je gieter. Je kunt je planten bijna horen zuchten van genoegen.

kamerplantendag

Auteur:

Karien Damen woont in Zoetermeer. Ze is gek op op voorlezen. Soms lukt het haar niet om zich aan de tekst te houden. Vooral als het een beetje saai is. Dan verzint ze er van alles bij. Daarom is ze zelf verhalen gaan schrijven. 'Suzy zoekt een huis' is haar eerste kinderboek. Op haar wekelijkse blog Gekleurde Gedachten schrijft Karien over wat ze tegenkomt in het dagelijkse leven en waar ze zich over verwondert. www.kariendamen.com

9 gedachten over “Een dopje pokon doet wonderen

    1. Op zoek naar informatie over kamerplantendag kwam ik een stukje tegen waarin geadviseerd het leven voor de planten in je vensterbank spannender te maken. Ze verveelden zich namelijk dood. Dat is dus geen gebrek aan water.

      Like

  1. vanochtend nog dacht ik bij het wekelijkse planten giet rondje dacht ik: wat een bleekgroene neusjes op de vensterbank. Die zijn in in de winterdip. Dank voor je tip, morgen meteen om een potje pokon.

    Geliked door 1 persoon

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.