Geplaatst in Huis, tuin en keuken

Hoe maak je een infographic?

Wie leest er nog een lap tekst van meer dan een kantje? Bijna niemand meer, tenzij het moet voor je werk of omdat het een spannend boek is. Zakelijke teksten zijn daarom steeds vaker voorzien van plaatjes die het verhaal ondersteunen. Nog mooier is het als je de belangrijkste conclusies van je verhaal in een infographic kunt stoppen. Dan heb je een grotere kans dat je boodschap overkomt. De nationale ombudsman doet dat bijvoorbeeld heel handig.

Dat kan toch niet moeilijk zijn?

Omdat ik het graag een infographic wil gebruiken op mijn werk, ben ik zelf aan de slag gegaan. Op internet vond ik een artikel over het zelf ontwerpen van infographics. De schrijver van het artikel had er drie getest. Het was niet erg ingewikkeld uit, het kostte alleen veel tijd. De schrijver had het over al gauw 16 uur per infographic.

De voorbereiding is het halve werk

Het verhaal wat ik wilde verbeelden in mijn eerste infographic was snel gevonden. Voordat ik uren achter de computer ging zitten en nergens meer tijd voor had, leek het mij verstandig eerst boodschappen te doen. Dat boodschappen doen, dat werd dus het verhaal. Alle feiten over mijn tocht zette ik op een rijtje. Om mezelf te helpen maakte ik er gelijk maar een tekening van. Een vintage infographic.

Infographic, Gekleurde Gedachten, Karien Damen

Gratis? Ja gratis

Ik ga aan de slag met de gratis versie van piktochart. Je kunt kiezen uit 9 sjablonen, die ieder ook weer in verschillende kleurstellingen te gebruiken zijn. Ik kies het sjabloon dat een klantreis verbeeldt, ik heb per slot van rekening een hele reis gemaakt. Het is kinderlijk eenvoudig. Je sleept plaatjes heen en weer uit het dashboard, typt bijpassende teksten en klaar is je infographic. Ik heb zelfs een tabel gemaakt. Alles bij elkaar kostte het mij drie uur exclusief het boodschappen doen 🙂

 

 

Ben benieuwd naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.