Honderdtwintig bloemblaadjes, zes meter stof, twaalf meter lint, twee klosjes garen, uren achter de naaimachine, een gebroken naald en zes keer in mijn vingers geprikt. Alles voor de De Jurk. En nu maar hopen dat het kind dat er in past met kerstmis kan optreden.

De Jurk

Gun je schoenen een tweede ronde, was jarenlang de slogan van het schoenmakers gilde. Het geldt voor zo veel meer. Het geldt ook voor de bollen van de Amaryllis. Vorig jaar rond kerst stond hij te pronken in ons huis. De hele zomer heeft hij in zijn pot in de tuin gestaan en maakte heel veel blad. Aan het eind van de zomer heb ik al dat blad afgeknipt en de plant in de garage gezet, donker en koel. Rond kerst liet een vriendin mij vol trots haar Amaryllis zien. Ik was die van mij helemaal vergeten. In de garage leek hij meer dood dan levend. Toch heb ik hem binnen gezet. Na een tijdje liep hij uit. Op dit moment bloeit hij prachtig en er komt ook een tweede knop aan.

De Amaryllis in 2015
De Amaryllis in 2015

Hij bloeit
Hij bloeit

IMG_0380

En hoe
En hoe

Topzwaar
Topzwaar

Er komen twee knoppen in
Er komen twee knoppen in

 

 

 

 

 

 

Gun je Amaryllis bol een tweede ronde

 

 

Macht en pracht in het CKC Zoetermeer IMG_0160 IMG_0158 IMG_0155 IMG_0154 IMG_0153 IMG_0152 IMG_0151

Werk van medecursisten op het CKC in Zoetermeer rond het thema Macht en Pracht. Dit zijn de werken in textiel en hangen op de tweede verdieping. Samen met mijn kussen.

 

Macht en pracht in het CKC Zoetermeer