Geplaatst in Huis, tuin en keuken, Recepten

Duurkoop is goedkoop

Potje met laurierblaadjes

In mijn handen heb ik een potje met laurierblaadjes. Ik heb één blaadje nodig voor het recept dat ik in mijn hoofd heb. Een heel potje is dan wel erg veel. Onderin het schap liggen ook nog kleine zakjes. Mijn oog valt op de kiloprijs bij de zakjes, meer dan driehonderd euro. Zo beschouwd is een blaadje laurier wel een erg duur ingrediënt. Ik kijk wat de kiloprijs is bij de potjes, iets meer dan tweehonderd euro. Een stuk goedkoper, dus het potje gaat het winkelwagentje in.

Gelukkig hoef ik geen saffraan te kopen, tegenwoordig heb je gele rijst. Of hierbij saffraan aan te pas is gekomen weet ik niet. Volgens de verpakking bevat het 0,1% natuurlijk saffraanaroma (melk). Echte saffraan kost wel 8000 euro per kilo.

Paella di casa

Ingrediënten (voor vier personen)

Zak diepvrieszeevruchten, 450 gram
Kipfilet gesneden in reepjes of kippenvleugeltjes
Olijfolie
1 ui
1 laurierblad
5 tomaten
zout, peper, paprikapoeder en eventuele andere kruiden naar smaak (chilipoeder, koriander)
200 gram diepvriesdoperwten, die uit pot of blik vind ik te zacht
200 gram gekookte gele rijst (saffraan)

Kook de gele rijst volgens de gebruiksaanwijzingen. Ontvel de ui en de knoflook en snij fijn. Snij de tomaten in de stukjes.
Verhit de olie in een wok of braadpan. Braad de stukjes kipfilet of kippenvleugeltjes lichtbruin aan. Voeg de ui en knoflook en de kruiden toe. Leg een deksel op de pan en laat 10 tot 15 minuten sudderen.
Voeg de rijst, de doperwten, de tomaten en het laurierblad toe en schep alles goed door elkaar. Schep tot slot de zeevruchten door het mengsel en laat nog even doorgaren, ongeveer 10 minuten.
Verwijder het laurierblad voor het opdienen.

Lekker, misschien toch maar eens een laurierboompje kopen.

 

 

6 gedachten over “Duurkoop is goedkoop

  1. Ik hou wel van de smaak van echte saffraan, maar je hebt er echt heel, heel weinig nodig. Als je er teveel van gebruikt smaakt het zelfs niet lekker meer, maar onontbeerlijk in paella.

    Like

    1. Ik heb in de jaren ’70 in Spanje gewoond. Saffraan gebruikt de Spanjaard alleen om de rijst te kleuren. Saffraan heeft vrijwel geen smaak, maar wordt gebruikt als kleurstof.

      Like

Ben benieuwd naar jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.